1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD, Peşmerge Güçlerinin Kobani'ye Girişini Kabul Etti
PYD, Peşmerge Güçlerinin Kobani'ye Girişini Kabul Etti

PYD, Peşmerge Güçlerinin Kobani'ye Girişini Kabul Etti

PYD, peşmergenin Kobani'ye girmesine olur deyince Barzani, Türkiye'den peşmergenin Kobani'ye geçişi için resmi olarak izin istedi.

08 Ekim 2014 Çarşamba 03:07A+A-

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, dün gece IŞİD'in ablukaya aldığı Kobani için Türkiye'den flaş bir talepte bulundu. Barzani Türkiye'den peşmergenin Kobani'ye geçişi için resmi olarak izin istedi. 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani daha önce yaptığı açıklamada, coğrafi şartların Suriye’nin Kobani bölgesine peşmerge göndermelerini engellediğini söyledi. Barzani, "Biz Kobani’ye peşmerge gücü göndermeyi çok istiyoruz. Ancak Rojava’nın coğrafi koşullarından dolayı bu imkanı yaratamadık. Coğrafi koşullar Kobani’ye peşmerge göndermemizi engelliyor. Kısa bir zaman içinde IŞİD teröristlerine ağır bir darbenin indirilmesini umut ediyoruz." dedi.

Diğer taraftan Kürdistan Demokrat Partisi'nin Türkçe Twitter sayfasından yapılan açıklamaya göre PYD ile yapılan görüşmeler neticesinde Peşmerge güçlerinin Kobani'ye girişine PYD güçleri de izin verdi. Hükümetin izin vermesi durumunda Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye girecekleri ifade ediliyor.

kdp-twitter.png

kdp-twitter2.png

HABERE YORUM KAT