1. HABERLER

  2. HABER

  3. PYD Halkı Yurtlarından Çıkarıyor, ABD Endişe Duyuyor(!)
PYD Halkı Yurtlarından Çıkarıyor, ABD Endişe Duyuyor(!)

PYD Halkı Yurtlarından Çıkarıyor, ABD Endişe Duyuyor(!)

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan desteğini alan PYD’ye bağlı YPG güçlerinin, Suriye'nin kuzeydoğusunu boşalttığına dair haberlerden endişe duyduklarını söyledi.

13 Haziran 2015 Cumartesi 10:33A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke’ye, günlük basın brifinginde, uluslararası koalisyonun desteğini ardına alan PYD milislerinin ülkenin kuzeydoğusunu boşalttığı ve halkın yurtlarından kaçmasına neden olduğuna dair haberler soruldu. Bu tür haberlerden bilgileri olduğunu ve endişe duyduklarını belirten Rathke, alanda olanlara yönelik daha fazla bilgi toplamaya çalıştıklarını ifade etti.

PYD ve İnsan Hakları İhlalleri Konusundaki Sicilleri

Rathke: "PYD’ye, geçmişte Kürt rakip siyasi partilerin sindirilmesinin de aralarında bulunduğu insan hakları konusundaki sicillerine dair kaygılarımızı dile getirmiştik. Bunlar dile getirdiğimiz endişeler. Sorunuzda ABD’nin hava saldırılarını ve desteğimizi belirttiniz, bölgedeki hava saldırılarımızın odak noktası da IŞİD ile mücadele." diye konuştu.

PYD, Halkı Yurtlarından Çıkarıyor

PYD’nin, ABD liderliğindeki koalisyonun da hava desteğiyle Tel Abyad bölgesinde halkı, evlerini terk etmeye zorladığı belirtiliyordu. Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci de AA muhabirine yaptığı açıklamada, YPG güçlerinin Türkmen köylerini boşaltmaya ve o bölgelere Kürtleri yerleştirmeyi amaçladığını dile getirmişti.

15 Bin Yeni Mülteci

Türkiyeli yetkililer de, Esed rejimi ve PYD'nin saldırıları nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye öncelikli olarak hasta, çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere son iki hafta içinde yaklaşık 15 bin kişinin giriş yaptığı bilgisini vermişti.

HABERE YORUM KAT