1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD Federasyon İlan Edecekmiş!
PYD Federasyon İlan Edecekmiş!

PYD Federasyon İlan Edecekmiş!

PYD, Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmeye hazırlanıyor. Reuters'e konuşan Kobani kantonu Dış İlişkiler yetkilisi İdris Nassan, federasyonun adının “Kuzey Suriye Federasyonu” olacağını söyledi.

16 Mart 2016 Çarşamba 13:02A+A-

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, ülkenin kuzeyinde çarşamba günü yayınlayacakları bir deklarasyonla federal sistem ilan edeceklerini açıkladı. Reuters'a konuşan Kobani kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı İdris Nassan, “Bu deklarasyon, Kürtler ve diğer grupların oluşturduğu öz yönetimin çerçevesinin genişletilmesi anlamına geliyor.” dedi.

Nassan, federasyonun adının “Kuzey Suriye Federasyonu” olacağını söyledi.

Ocak 2014'te PYD ağırlıklı “Yasama Meclisi”nin kabul ettiği “Anayasa” ile Suriye'nin kuzeyinde “Demokratik Özerk Yönetim” ilan edilmişti. Yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı kuzeydeki bölgenin Cizre, Kobani ve Afrin olmak üzere 3 kantona ayrıldığı ve “Anayasa”da bu kantonların Suriye topraklarının bir parçası olduğuna vurgu yapılmıştı. “Anayasa”da PYD'nin silahlı kanadı YPG için de ayrı bir madde ayrılmış, o maddeye göre, YPG, “Özerk Yönetim”in savunma gücü olarak kabul edilmişti.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT