1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Pompeo: Gerekirse Türkiye’ye Karşı Askeri Güç Kullanırız
Pompeo: Gerekirse Türkiye’ye Karşı Askeri Güç Kullanırız

Pompeo: Gerekirse Türkiye’ye Karşı Askeri Güç Kullanırız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, CNBC sunucusu Wİfred Frost'un Türkiye sorusu üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın “Türkiye’ye karşı ‘gerekirse’ askeri güç kullanmaya hazır olduğunu” söyledi.

22 Ekim 2019 Salı 07:45A+A-

CNBC’deki habere göre, Closing Bell sunucusu Frost'a konuşan Pompeo, “Barışı savaşa tercih ederiz. Ama kinetik ya da askeri tutum almak gerekirse, Başkan Trump’ın bu gereği yerine getirmeye hazır olduğunu bilmelisiniz” dedi.

Pompeo, ABD’nin askeri bir karşılık vermesini gerektirecek “kırmızı çizgi”lerinin ne olduğu sorusuna karşılık vermedi. Pompeo “Başkan’ın ABD’nin askeri kudretini kullanmayı üstlenip üstlenmeme kararının önüne geçmiş olmak istemiyorum” dedi.

Pompeo “Ekonomik güçlerimize atıfta bulundunuz. Bunları kesinlikle kullanacağız. Diplomatik gücümüzü de kullanacağız. Bunları tercih ediyoruz,” dedi.

T24’ün naklettiğine göre Frost'un "Türkiye'nin bir ABD müttefiğini işgal etmesini nasıl görüyorsunuz" sorusu üzerine Pompeo "Türkiye'nin işgal ettiği ülke Suriye. Bağımsız bir ülke. Kürt dostlarımız, SDF ile ortak bir şekilde IŞİD Halifeliğini alt ettik. Bu SDF'in de, ABD'nin de hatta tüm dünyanın da yararına. Biz sözlerimizi yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz" dedi. Bunun üzerine Frost "O zaman Kürtler tartışmasız bir şekilde müttefik olmasına rağmen bağımsız bir ulus olmaları nedeniyle feda edilebilirler, en azından toprakları, onlarca, belki yüzlerce hayatları feda edilebilir, öyle mi?" diye sordu. Pompeo ise "Bizim yaptığımız şey bunun tam olarak tersi" diye cevapladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pompeo’nun ifadelerine ilişkin açıklama yapmayı reddetti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum