1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Polisi darbedenleri Suriyeli diye lanse ettiler emniyet yalanladı
Polisi darbedenleri Suriyeli diye lanse ettiler emniyet yalanladı

Polisi darbedenleri Suriyeli diye lanse ettiler emniyet yalanladı

Sosyal medyada habercilik yaptığını iddia ederek kamuoyunu manipüle eden, yabancılara dönük algı çalışması yapan sosyal medya hesaplarına karşı yasal yaptırımların uygulanması gerektiği görülüyor.

14 Temmuz 2022 Perşembe 16:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, kentteki bir kavgaya müdahale eden polislere saldıran kişilerin Suriyeli olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sosyal medyada siyasiler ve gazeteciler tarafından kışkırtılan, Suriyeliler, Afganlar ve Pakistanlılara dönük nefret söylemlerine başvurulmasına sebep olan söylemlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yabancı nefretinin yaygınlık kazandırılmaya çalışıldığı bir olay da “Kahramanmaraş’ta polise Suriyeliler saldırdı” yalanı oldu. Emniyet yaptığı açıklamada polise saldıranların Türkiye uyruklu olduğunu ve art niyetli paylaşımlarda bulunulduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında "Kahramanmaraş'ta Suriyeliler polise saldırdı" şeklinde haberler yer aldığının tespit edildiği, olayın veriliş şekli ve içeriğinin doğru olmadığı belirtildi.

Merkez Onikişubat ilçesinde 12 Temmuz'da devriye görevi yürüten ekibin rastladığı bir kavganın şüphelilerini yakalamak isterken zanlıların polise mukavemette bulunduğu, bunun üzerine mahallelinin şüphelilere tepki gösterdiği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

Olay yerine takviye olarak gönderilen ekiplerimizce İbrahim T, Tayfun T. ve Samet T. zor kullanılarak yakalanmış, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olup çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir. Olayda bir polis memurumuz hafif yaralanmıştır. Sosyal medya hesaplarında yer alan olayın Suriyelilerce gerçekleştirildiği iddiası, gerçeği yansıtmayıp art niyetli ve algı amaçlı yapılmış haberlerdir.

 

 

Yüzbinlerce kişiye yanlış ve manipülatif içerikleri haber olarak sunan sosyal medya hesapları gazetecilik adı altında algı operasyonları yapıyor. 

kmaras-suriye-polis-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT