1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın Sorgu ve İşkence Merkezine Baskın!
PKK'nın Sorgu ve İşkence Merkezine Baskın!

PKK'nın Sorgu ve İşkence Merkezine Baskın!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri örgütün hapishane olarak kullandığı binayı operasyonla temizledi.

18 Ocak 2016 Pazartesi 09:15A+A-

Örgütün çatışmalara ve hendeklere karşı çıkanları sandalyelere kelepçeleyerek   sorgu ve işkence yaptığı belirlendi.

KCK’nın 12 Ağustos 2015 tarihinde özyönetim ilan edildiğini duyurduğu Şırnak’ın Cizre ilçesinde neredeyse her sokağa bir hendek veya barikat kurulmuş durumda. Beş aydır süren çatışmalarda çok sayıda örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken operasyonlara katılan güvenlik güçleri de keskin nişancıların silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. KCK’nın öz yönetim ilan ettiği ilk ilçelerden biri olan Cizre’de güvenlik güçlerinin operasyonları aralıksız devam ediyor. Opersyonlarda çok sayıda hendek ve mevzi olarak kullanılan alanlar temizlenirken önceki gün yapılan operasyonda PKK’nın hapishane olarak kullandığı binaya operasyon düzenlendi. Operasyona asker ile birlikte özel harekat polisleri de katılırken sokaklara bırakılan çok sayıda patlayıcı imha edildi.

Sandalyede sorgu

Hendeklerin kazılarak öz yönetim ilan edilmesine karşı çıkan bölge halkının ise örgütün hapishane olarak kullandığı binada işkenceden ve sorgudan geçirildiği belirlendi. PKK’lılardan temizlenen binanın bazı odalarında kelepçeli sandalyelerinbulunması bunu doğrularken Cizre’de ‘özyönetim’ ilan eden Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç da 21 Ekim’de yaptığı açıklamada mahkemeler kurduklarını belirtmiş, “Sorgulamaları adli vakalarla sınırlı tutmuyoruz. ‘Ben sizi tanımıyorum’ diyorsa onun için de önlemleri alıyoruz. Olmadı onu 2-3 gün burada bırakıyoruz. Gerekirse de Cizre’yi terk etmesini sağlıyoruz. Eğer ailesi de onun gibi düşünüyorsa, aileyi de cezalandırıyoruz” demişti.


2015 model el bombası

Dağ kadrosundan gelen PKK’lıların ve şehir yapılanmasına bağlı militanların tuzakladığı patlayıcıların da imha edildiği operasyonda ayrıca 2015 model el bombaları da ele geçirildi. Bu bombaların ABD ve Rusya tarafından Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan YPG’lilere verildiği YPG’den de bu bölgeye kaydırıldığı tahmin ediliyor.

Namlu delikleri!

İşgal edilen evlerin duvarlarına namlu genişliğinde açılan deliklerden polis ve askerlere ateş edilirken çok sayıda polisin de bu binadan vurulduğu öğrenildi.

Kaynak : Vatan

HABERE YORUM KAT