1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK’nın Şiilerle Kerbela Dayanışması
PKK’nın Şiilerle Kerbela Dayanışması

PKK’nın Şiilerle Kerbela Dayanışması

PKK’nın KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Kerbela’nın yıldönümünde Aleviler ve Şiilerle dayanışma içinde olduklarını, tuttukları oruçları ve pay ettikleri aşure lokmasını yad ettiklerini açıkladı.

12 Eylül 2019 Perşembe 14:48A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

PKK’nın sitesi ANF’de yayımlanan Kerbela mesajında, Hz. Hüseyin’in davasına sahip çıkan ve Ortadoğu’da başta Türkiye olmak üzere Sünni Müslümanlara karşı mücadele eden Aleviler ve Şiilerle dayanışma içinde oldukları vurgusu yapıldı.

Açıklamada, Hz. Hüseyin’e sol bir profil çizen ve mücadelesini sosyalist bir perspektiften değerlendiren komite, Türkiye ve Suriyeli muhaliflere karşı verdikleri savaşı “dönemin Yezidleriyle mücadele” olarak tanımladı.

Suriye’de yıllardır Kürtlere kan kusturan Beşşar Esed katilini ve en büyük destekçisi İran rejiminin mazlumları katletmesini “Yezidlere karşı yapılan savaş” olarak gören PKK, Suriyeli Müslümanları da “çeteler” olarak tanımladı.

Sünni Müslümanları “cihatçı çeteler”, “gerici unsurlar” olarak tanımlayan PKK’nın Suriye’yi kana bulayan Nusayriler ve Şiilere yönelik dayanışma mesajları yayımlaması örgütün İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Mesajda özellikle “Şii Müslüman” tanımına dikkat eden PKK’nın, “Alevilere benzer bir inançla Kerbela direnişini anan Şii Müslümanlara bu direniş çizgisinin emrinin Ortadoğu’da başını Türk devlet faşizminin çektiği Yezitlik başta olmak üzere tüm zalimane politikalara karşı çıkmak olduğuna inanıyoruz.” değerlendirmesi dikkat çekti.

Yıllardır Suriye’de mazlumları katleden Esed rejimi ve İran’a alkış tutan PKK, bu yıl Irak’ın Kerbela kentindeki anmalarda hayatını kaybedenlere de baş sağlığı diledi.

PKK’nın mesajında ayrıca, on iki imam dönemindeki “adalet” vurgusuna dikkat çekmesi İran’la yakınlaşmasının ironik bir tezahürü mahiyetinde.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum