1. HABERLER

  2. HABER

  3. “PKK’nın Çekilme Planını İmralı Bozdu!”
“PKK’nın Çekilme Planını İmralı Bozdu!”

“PKK’nın Çekilme Planını İmralı Bozdu!”

PKK’nın geçen yıl Güney’e çekilme ve şiddet eylemi yapmama kararı aldığı, bunu Öcalan’ın devreye girerek engellediği öne sürüldü.

20 Mayıs 2012 Pazar 19:38A+A-

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

PKK'nın eski yöneticilerinden Şükrü Gülmüş, şok bir iddia gündeme getirdi. ‘Milat’a konuşan Gülmüş, geçen yıl örgütün Güney’e çekilme ve Türkiye sınırları içinde hiçbir şiddet eyleminde bulunmama kararı aldığını, bunu İmralı’nın devreye girerek engellediğini söyledi.

“Örgüt bu kararını Öcalan’ın talimatıyla dondurdu” diyen Gülmüş, “Çünkü Öcalan bunun bir çözüm olduğunu gördü. Kendi adına bugüne kadar istenen talepler karşılıksız kalacaktı. Yani devlete karşı oynadığı kartlar tükenecek, örgüt üzerinde etkisizleşecek, şiddet olaylarının son bulmasıyla da misyonu bitecekti. Sözde liderliği de rafa kalkacaktı. Bunu gören Öcalan Güney’e gidişi engelledi ve şiddet olaylarını bir dönem yeniden tırmandırdı. Bugün Barzani ile ilişkiler geliştirildiğinde meydana gelen olaylar da bunun göstergesidir. Öcalan’ın tek derdi kendi durumudur. Kürt halkının çıkarlarını hiçbir zaman düşünmemiştir” dedi.

İmralı çırpınıyor

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile geliştirilen ikili ilişkilerin önemli olduğunu vurgulayan Gülmüş, “İlişkiler geliştikçe bölge halkının sorunlarına çözüm üretilecektir. Şiddet olaylarının son bulmasının içinde stratejiler gerçekleştirilecektir. Bu PKK’yı elbette çok rahatsız etti. Ama en fazla da Öcalan’ı… Öcalan kendini tek lider olarak görüyor. Soğuk savaş tipi liderliğinin hep sürmesini istiyor. Bir dönem sona ererken İmralı’da çırpınıyor” diye konuştu.

Tek muhatap halktır

Barzani ile ilişkileri olumlu bulmasına karşın asıl muhatabın halk olması gerektiğini vurgulayan Gülmüş, “Barzani’nin her ziyaretinde silahlar patlatılıyor ve PKK mesaj veriyor. PKK’nın mesajlarının da bir anlamı yok. Devlet direk halkı muhatap almalıdır. Sorunun çözümü halktır. Halka inen bir anlayış benimsenirse süreç değişebilir” dedi.

Kaçırma eylemlerine tepki

Gülmüş, PKK’nın kaçırma eylemlerini ise, “trajedi” olarak değerlendirdi. Kaçırma eylemlerinin en fazla bölge insanına zarar verdiğini sözlerine ekleyen Gülmüş, “PKK bu tip eylemleri ile muhatap alınmak isteniyor. Muhatap alınacak olsa adres olarak İmralı’yı gösteriyor. Tam bir iradesizlik… Önemli olan bu tür eylemlere topyekun tepki göstermektir. Bu tür eylemler güçlü bir şekilde eleştirilmelidir. Bölge halkı rahat değildir. Vicdanları kanasa da yalnızlıktan tepki gösterememektedir. Ama cesur seslere ihtiyaç var. Özellikle de kanaat önderlerine” diye konuştu.

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT