1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'lılar Kobanililere Koşan Kızılay'ı Yaktı
PKK'lılar Kobanililere Koşan Kızılay'ı Yaktı

PKK'lılar Kobanililere Koşan Kızılay'ı Yaktı

Türkiye'yi Kobani bahanesiyle ateşe veren Kürt ırkçıları Van merkezde Kızılay'ın kan toplama araçlarını yaktı. Kızılay, 19 Eylül'de sınırlarının açılması ile Kobani'den kaçarak Türkiye'ye sığınanları karşılamıştı.

07 Ekim 2014 Salı 21:41A+A-

Van'da Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar kentin en işlek caddelerinde de devam etti. Kepenklerin kapalı olduğu kentte polis gaz bombası ve basınçlı su ile göstericileri dağıtmaya çalışıyor. Olayların en yoğun olduğu bölge Fevzi Çakmak ve Maraş Caddeleri oldu. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Merkezi'nin önünde bulunan 2 kan toplama aracı ve 1 otomobil, Maraş Caddesi'nde 1 minibüs ve 1 otomobil göstericiler tarafından ateşe verildi. Alev alev yanan araçlar toplumsal müdahale aracı olan TOMA yardımıyla söndürülürken, araçlarda büyük hasar meydana geldi.

Kızılay'a ait kan toplama araçlarını ateşe veren PKKliler, vandallıklarını zafer olarak Twitter'dan paylaştı. Kurd24 isimli hesaptan araçların yanarken çekilmiş fotoğrafı "Van merkezde Kızılay'a ait üç araç imha edildi" ifadeleri ile paylaşıldı.

kurd24ce4a8da9.jpg

IŞİD'in Kobani'yi abluka altına almasıyla Türkiye sınırlarını Suriyelilere açmıştı. Aç susuz ve perişan bir halde sınırdan topraklarımıza giren sığınmacıları Kızılay görevlileri karşılamıştı. Kobani'den Türkiye'ye sığınanlara 19 Eylül tarihinden beri kalacak yer ve sıcak yemek imkanları sağlayan Kızılay yaklaşık 200 kişilik ekip ile bölgede yardımlarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT