1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’lılar Cizre’de Nur Derneğine Saldırdı
PKK’lılar Cizre’de Nur Derneğine Saldırdı

PKK’lılar Cizre’de Nur Derneğine Saldırdı

YDG-H mensupları Cizre'de Hüda Par'a yakınlığıyla bilinen dernek ve yöneticilerine saldırdı.

23 Ekim 2013 Çarşamba 13:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Son günlerde çeşitli dernek-vakıflara ve Müslüman şahsiyetlere yönelik saldırılarıyla temayüz eden PKK gençlik örgütlenmesi YDG-H, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Nur Mahallesinde yine bir saldırı gerçekleştirdi.

60 kişilik saldırgan grubun silahlı olduğu ve mütedeyyin olarak bilenen ailelerin evlerine saldırma girişiminde bulunduğu öğrenildi. Mahallenin yoğun tepkisi üzerine geri çekilen grup 2 kişiyi yaraladı.

İLKHA’nın bildirdiğine göre Mustazaflar Cemiyetine yakınlığıyla bilinen Nur Eğitim Derneği önüne gelen yüzleri kapalı 60 kişilik grup, bir süre slogan attıktan sonra mütedeyyin olarak bilinen insanların evlerine doğru yürümek istedi. Buna izin vermek istemeyen Nur Eğitim Derneği Başkan Yardımcı İlyas Gözüngü ve Halis Gözüngü darp edildi. Mahallenin yoğun tepkisi üzerine geri çekilen çete üyeleri, rastgele ateş açtılar.

YDG-H Üstlendi

YDG-H, sosyal medya üzerinden saldırıyı üstlendi. YDG-H, saldırıyı şu şekilde duyurdu: "Birimlerimize müdahale yapmaya hazırlandığı sırada birimlerimiz HÜDA PAR bağlı Nur Derneği Müdürü ve yardımcısına müdahale ederek yaralanmıştır." 

Olay ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Halis Gözüngü, olayın 20.30 sıralarında gerçekleştiğini söyledi. Gözüngü, "Ben evde oturuyordum, bir sesler gelmeye başladı. Pencereden dışarı baktığımda PKK lehine slogan atan ve yüzleri kapalı 50-60 bir grubun mahalleye girdiğini gördüm. Evimizin alt katında ise Nur Eğitim Derneği var. Grup derneğin önünde durdu, bir süre slogan attıktan sonra evlerimize saldırmak istediler. Buna izin vermeyince ben yanında bulunan ve akrabam olan Nur Eğitim Derneği başkan yardımcı İlyas Gözüngü’ye saldırdılar. İlyas, yüzüne aldığı yumruklarla yere yığıldı, ben de ayağımdan yaralandım. Mahallenin tepkisi üzerine saldırgan geri çekildiler, ancak bu sefer üzerlerinden çıkardıkları silahları sıkmaya başladılar. Olay yerine polis ve ambulans geldi. Nur Eğitim Derneği başkan yardımcı İlyas Gözüngü hastaneye kaldırıldı. Şu an bizden biraz uzak bir yerde eylemlerine devam ediyorlar." dedi. 

Ayrıca, silahlı grubun başka evlere de saldırdığı ve yaralıların olduğu ifade ediliyor. 

İslami kuruluşlara ve mütedeyyin kişilere yönelik artan saldırılara yönelik BDP’lilerin sessiz kalması dikkat çekiyor.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen DİHA ve Yüksekovahaber gibi ajansların da olayı çarpıtarak YDG-H’yi saldırıya uğrayan taraf şeklinde sunması gözlerden kaçmadı.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum