1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'lılar, Cizre'de Müslümanlara Saldırıyor
PKK'lılar, Cizre'de Müslümanlara Saldırıyor

PKK'lılar, Cizre'de Müslümanlara Saldırıyor

PKK'lı gruplar Cizre'de evleri tarayıp ateşe veriyor. Sabaha karşı başlayan saldırılar neticesinde Abdullah Deniz adlı Müslüman hayatını kaybetti.

27 Aralık 2014 Cumartesi 11:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şırnak'a bağlı Cizre'nin Nur Mahallesine inen bir grup PKK'li, saat 03.00’te trafoları devre dışı bırakıp elektrikleri kestikten sonra uzun namlulu silahlarla dindar olarak bilinen kişilerin evlerini taradı.

Saldırılar neticesinde Abdullah Deniz adlı 65 yaşında bir Müslüman PKK'liler tarafından katledildi. Deniz’in HÜDA PAR mensubu olduğu bildirildi.

Yaklaşık 8 saattir süren saldırılarda 2 evin de ateşe verildiği öğrenildi.

İLKHA’nın geçtiği habere göre Mem u Zen Kültür Merkezi inşaatı ve bazı evlerin damlarının da aralarında bulunduğu 6 noktada mevzilenen PKK'lilerin Nur Der yakınlarda bulunan evlere yönelik saldırıları halen devam ediyor. Birçok eve mermi isabet etti. 

Aileler, saat 03.00'ten bu yana evlerinin ateş altında olduğunu; defalarca polisi aramalarına rağmen herhangi bir müdahalede bulunulmadığını ifade etti.

Hamile Kadın ve Çocukların Bulunduğu Evi Ateşe Verdiler

Cizre'nin Nur Mahallesinde dindar ailelerin evlerini uzun namlulu silahlarla tarayan PKK'liler, içeride sadece kadın ve çocukların olduğu Ş.G'ye ait evi yaktı. Evde yangın devam ederken, banyoya sığınan anne ve 2 çocuğunun yardım beklediği belirtiliyor. Uzun namlulu silahlarla saldırının devam etmesi nedeniyle evdekilere uzun süre müdahale edilemediği belirtildi. Çevredeki bazı duyarlı vatandaşların çalışmaları sonucu yanan evin duvarları balyozlarla kırılarak aile yanmaktan son anda kurtarıldı.

Evlerinin saldırı altında olduğunu belirten bir başka kişi ise mahalledeki bazı evlerin damlarına ve mahalleye hakim tepeye çıkan silahlı PKK'lilerin evlere hedef gözeterek ateş ettiğini söyledi. Aynı kişi polisi aradığını ancak polisin mahalleye giremediklerini söyleyerek kendilerine evlerden çıkmamalarını tavsiye ettiğini kaydetti.

Öte yandan Şengal'deki çatışmalarda ölen ve otopsi için Diyarbakır'a götürülen PKK'li Serdar Sansak'ın cenazesinin gömülmesi nedeniyle halkı sokağa çıkmaya çağıran PKK yandaşlarının ilçede dindarlara yönelik daha büyük saldırılarda bulunabilecekleri belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum