1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'lı Grup Aile Sağlık Merkezine de Saldırdı
PKKlı Grup Aile Sağlık Merkezine de Saldırdı

PKK'lı Grup Aile Sağlık Merkezine de Saldırdı

Diyarbakır dün gece ve bu sabahı bombalı ve molotoflu saldırılarla geçirdi. Olay yerine giden bir ambulans bile hedef alındı.

15 Kasım 2012 Perşembe 12:44A+A-

Diyarbakır’da çeşitli kamu kuruluşları ve eğitim kurumlarına yönelik saldırılar devam ediyor.

Dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından farklı bölgelere bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının “Amed Halk İnsiyatifi”nin tehdidinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Diyarbakır Yenişehir 11 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, ambulans, Şehitlik Eğitim Kadın ve Çocuk Merkezi, Emniyet Gençlik Merkezi ve Şehitlik Lisesine saldırı düzenlendi.

Özellikle okullara yönelik artış gösteren saldırılar, öğrenci, öğretmen ve velileri canından bezdirdi. Son olarak dün akşam, bir sağlık merkezi, sağlık merkezine acil olarak giden ambulans ve çeşitli eğitim kurumları saldırıların hedefi oldu.

Edinilen bilgiye göre, büyük gürültü ile patlayan ses bombaları bölgede paniğe neden olurken, maddi hasara da neden oldu. Molotoflu saldırının hedefi olan Diyarbakır Yenişehir 11 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin camlarının kırıldığı ve bu sağlık ocağına doğru giden ambulansa yönelik gerçekleştirilen taşlı saldırıda da yine ambulansın camlarının kırıldığı belirtildi.

Şehitlik Lisesine yönelik saldırının ise öğrencilerin açlık grevlerini protesto etmek amacıyla dersleri boykot ettiği bu sabah gerçekleştirildi. Bu saldırıda da okulun camları kırılırken, bir oda kullanılamaz hale geldi. Saldırılarda can kaybı yaşanmazken, Emniyet Gençlik Merkezi’ne yönelik saldırıda bir polis ayağından yaralandı. Polisin silahına davranması sonucu kendi silahından çıkan kurşunla yaralandığı ileri sürüldü.

Bölgede geniş çaplı çalışma başlatıldı.

“AMED HALK İNSİYATİFİ” TEHDİT ETMİŞTİ!

Dün gece başlayan ve bugün de devam eden bombalı, molotoflu ve taşlı saldırıların “Amed Halk İnsiyatifi” imzalı tehdidin ardından gelmesi dikkat çekici bulundu.

Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevleri ve destek amaçlı yapılan sokak eylemleriyle ilgili “Amed Halk İnsiyatifi” adıyla dün yapılan bir açıklamada öğretmenler de dahil kamu kurumlarında çalışanlar açıkça tehdit edilmişti.

Açıklamada, “AKP ajanlığı” ve devlet işbirliği yapmakla suçlanan kamu çalışanlarına “asimilasyon sistemine direk ya da dolaylı katkısı olan kim olursa olsun hedeflerimiz içerisinde yer alacaktır.” tehdidinde bulunulmuştu.

(Islah-Haber)

HABERE YORUM KAT