1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK/KCK: Barzani İle İlişkimiz Sona Erdi
PKK/KCK: Barzani İle İlişkimiz Sona Erdi

PKK/KCK: Barzani İle İlişkimiz Sona Erdi

PKK/KCK Yönetim Komitesi üyesi Duran Kalkan, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile PKK arasındaki bütün ilişkilerin sona erdiğini söyledi.

16 Haziran 2015 Salı 19:58A+A-

KCK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Avrupa'dan uydu aracılığı ile yayın yapan Mednuçe TV'de gündemi değerlendirdi.

Kalkan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kürt sorunu yoktur’ diyerek İmralı sürecini bitirdi. Aynı şekilde KDP de PKK’yla bütün ilişkilerini bitirdi” dedi.

Kalkan, “Eski dengeler değişti, ilişkiler tükendi. Yeni ilişkiler ortaya çıkacak. Kürt siyasetinde kendisini merkezi gören Güney yönetimi tükendi. Güney Kürdistan siyaseti de KDP-PKK ilişkileri de yeniden şekillenecek” ifadelerini kullandı.

Kalkan, “Eski var olan ilişkileri KDP bitirdi. Biz o gücü gösteremedik. Kendileri daha ısrarlı oldular, neyi hesap ettiler, bilemiyoruz. Herhalde HDP’nin kaybedeceği görüşüne çok inanmışlardı. Onun için PKK’ya karşı tavır almaktan çekinmediler” şeklinde konuştu.

“Bütün parçalardaki Kürtler özgürlük için ayakta diyen Kalkan, konuşmasına şöyle devam etti.

“Onları temsil eden tek bir güç yoktur. Güney Kürdistan bunların sözcüsü falan değildir. Güney Kürdistan kendi sorununu çözüyor, Batı Kürdistan kendi sorununu çözüyor. Her parçanın özgürlüğü ve demokrasisi o parçada yaşayan halkın eseri oluyor ve o halkın çabasıyla gerçekleşiyor. Bu, PKK’nin çıkışında esas aldığı çizgiydi. Şimdi bu hayata geçiyor.”

Kalkan, “Kürdistan Ulusal Kongresi’nin yeniden ele alınıp ortaya çıkan gelişmeler temelinde, Kürt demokrasisini geliştirmeyi öngörecek şekilde gerçekleştirilmesi, toplanıp işlevsel kılınması, bu temelde de Kürt partileri arasında uygun ilişki ve diyalogun geliştirilmesine hazırız” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, "Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceğiz" diyen PKK yöneticilerinden Duran Kalkan'ı "ihanet ve iç savaşı tahrik etmekle" suçlamıştı.

Barzani, Duran Kalkan için "Bu sesin çıkmaması için bütün gücünüzle çaba gösterin. Vatana ihanet suçu olan bu görüşlerin önünü kesin" demişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum