1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'dan Yanıt: "Nevruz'da Kesin Ateşkes"
PKKdan Yanıt: Nevruzda Kesin Ateşkes

PKK'dan Yanıt: "Nevruz'da Kesin Ateşkes"

Kandil'den Öcalan'ın mektubuna yanıt geldi.

27 Şubat 2013 Çarşamba 13:17A+A-

Abdullah Öcalan'ın mesajını Kandil'e ulaştıracak BDP heyetindeki isimler belli oldu. Heyette iddia edildiği gibi Ahmet Türk değil BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışanak olacak. 6 gündür Kandil'de toplantı halinde olan PKK yönetimi BPD heyetine, Öcalan'ın arkasında olduklarını ve Nevruz'da kesin ateşkes ilan edeceklerini iletecek.

MİT-İmralı görüşmelerinin arından, İmralı'ya heyet gönderen BDP, görüşme notlarını ve Öcalan'ın BDP, PKK'nın dağ kadrosu ile örgütün Avrupa kanadına yolladığı 21 sayfalık mektubu değerlendirmek üzere Kandil'e bugün gece yarısından sonra bir heyet gönderecek.

Demirtaş ve Kışanak Kandil'e gidiyor

BDP'nin Kandil'e yollayacağı heyette BDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın yanında 2 milletvekili veya parti meclisi üyesi iki ismin de yer almasının bekleniyor.

Kandil 6 gündür toplantıda

Demirtaş ve Kışanak Perşembe sabahı Süleymaniye'de olacak. Burada kısa bir görüşme trafiğinin ardından Kandil'e hareket edecek BDP heyetine PKK'nın dağ kadrosunun aldığı karar iletilecek. PKK'nın üst kademesinin altı gündür Kandil'de toplantı halinde olduğu ve Öcalan'ın hazırladığı Ateşkes sürecini görüştüğü öğrenildi.

"Öcalan'ın arkasındayız Nevruz'da ateşkes ilan edeceğiz"

Örgütün, BDP heyetine,"Öcalan'ın sözlerinin arkasındayız, barışa şans tanımaya hazırız" mesajı vereceği belirtiliyor. PKK'nın ne zaman ateşkes ilan edeceği de netleşti. BDP heyetine 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz'da kesin ateşkes ikan edileceği de iletilecek. (yenişafak)

HABERE YORUM KAT