1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'dan Hürriyet'e Servis MİT'e Operasyon
PKK'dan Hürriyet'e Servis MİT'e Operasyon

PKK'dan Hürriyet'e Servis MİT'e Operasyon

Hürriyet internet sitesinde operasyon gazetecilik adına yeni bir habere daha imza attı. PKK sitelerinde MİT'i hedef alan iddialar bugün Hürriyet'e manşet yapıldı.

30 Aralık 2014 Salı 13:35A+A-

Hürriyet, PKK sitelerinin iddialarıyla MİT'e operasyon çekmeye kalkıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı hedef alan haberde Hürriyet, 12 MİT'çi'nin IŞİD'ci sanılarak Musul ve Kobani'de öldürüldüğü duyurup isim listesi yayınladı.
Kaynak olarak ise PKK'ya yakınlığı ile bilinen siteleri gösteren Hürriyet daha sonra bu haberi ana sayfasından kaldırdı.

093fhurriyet.png


İran'dan PKK'ya Hürriyet'ten paralel sitelere manşet 


MİT'i ve Türkiye Devletini hedef alan haber Hürriyet'in manşetinden çekilse de dolaşıma sokulmuş oldu. Paralel yapının sözcülüğünü yapan Samanyoluhaber, Bugun, Rotahaber ve aktifhaber siteleri haberi manşetlerine koydu.


İran-PKK işbirliği


Hürriyet'in haberine twitter'dan da tepki yağdı. Yeni Şafak yazarı Nedret Ersanel'in "IŞİD'ci sanılan 12 MİT'çi öldürüldü" iddiası doğru çıksa dahi, Hürriyet vs, basının bu şekilde, üstelik isim zikrederek vermesini aklamaz" şeklindeki twitine gelen yorumlar ise dikkatleri PKK-İran işbirliğine çekti.


İran sitesi yazdı BDP sordu


Bir twitter kullanıcı Hürriyet'in bugün PKK kaynaklarına dayandırdığı haber ve öldürüldüğü iddia edilen MİT'çilerin isimleri 9 Aralık'ta İran sitesi ABNA'da yayınlandı. Haber daha sonra PKK'nın sitesi Fırat Haber Ajansı'nda ABNA kaynaklı olarak yayınlandı. Bu iddia iki gün sonra ise BDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız tarafından Meclis gündemine taşındı. 


Yeni Şafak

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT