1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’dan ABD, PYD/YPG İle Temas Halinde İtirafı
PKK’dan ABD, PYD/YPG İle Temas Halinde İtirafı

PKK’dan ABD, PYD/YPG İle Temas Halinde İtirafı

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, ABD’nin PKK ile doğrudan değil ama PYD-YPG ile doğrudan temas halinde olduğunu söyledi.

12 Kasım 2014 Çarşamba 11:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD’nin hava desteğiyle Kobani’de PKK-YPG-PYD’nin verdiği silahlı mücadeleyi “devrimci savaş” olarak niteleyen "anti-emperyalistlere" soğuk duş olacak bir açıklama…

Independent’e konuşan KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, PYD ve YPG’nin KCK çatısında olmasına rağmen doğrudan kontrolü altında olmadığını söyledi. Bayık, "ABD’nin ‘terörist’ olarak tanıdığı PKK ile doğrudan temas halinde olmadığını ancak PYD ve YPG ile görüştüğünü" söyledi.

Temas Olmasaydı Koordinat Verilmesi Mümkün Olmazdı!

Kobani’deki “Kürt savaşçılar”ın ABD Hava Kuvvetleri ile doğrudan temas halinde olduğunu söyleyen Bayık, “Sahada teması sağlayan kimse olmasa, ABD’nin hava saldırıları ve mühimmat desteği için koordinat verilmesi mümkün olmazdı” diye konuştu.

Al Jazeera’nın Independent’e dayandırdığı habere göre Kobani'nin batısındaki bir tepede konuşlanan IŞİD üyelerinin hava saldırılarından önce tepedeki evlere saklandığını söyleyen Bayık, bu savaşçıların saldırıların ardından tepedeki mevzilerine geri döndüklerini söyledi. Cemil Bayık, 19 Ekim’de ABD’nin silah ve cephane yardımının da “Kürt savaşçılar”a moral verdiğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT