1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK ve HDP 2. Kobani Provokasyonu Peşinde mi?
PKK ve HDP 2. Kobani Provokasyonu Peşinde mi?

PKK ve HDP 2. Kobani Provokasyonu Peşinde mi?

Kobani'de IŞİD ile PKK/PYD arasındaki çatışmayı bahane ederek Türkiye Kürdistanı'nda 6-7 Ekim'de halkı sokağa çağırarak 50 kişinin ölümününe neden HDP bu defa da aynı provokasyonun peşine düşüyor.

26 Haziran 2015 Cuma 12:41A+A-

HAKSÖZ HABER

IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını AK Parti'ye yükleyen ve AK Partiyi IŞİD'i desteklemekle suçlayan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, halkı sokağa davet etti.

Figen Yüksekdağ yaptığı konuşmada "Önünüzdeki günlerde, geçmiş süreçte gerçekleştirdiğimiz bir sivil inisiyatif ve direniş hareketini Suruç hattından yeniden canlandırmak gibi bir çağrımız da var. Bütün halkımızı da yeniden tarihsel bir sorumluluğa davet ediyorum, çağırıyorum. Suruç'ta ve her yerde Rojava'yı, Kobani'yi IŞİD saldırıları karşısında savunmaya davet ediyorum" dedi.

KCK'dan da aynı dil

KCK tarafından yapılan açıklamada ise "Kürt halkı ve Türkiye halkları Tayyip Erdoğan, AKP Hükümeti sözcüleri ve yandaş basınının “Bu saldırılarla ilişkimiz yok” sözüne kesinlikle inanmamalıdır. Kobanê katliamına karşı demokratik tepkilerini ortaya koymalı, AKP Hükümetinin bu saldırılardaki suç ortaklığını protesto etmelidir." denildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum