1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "PKK Operasyonlarından Geri Dönüş Yok"
"PKK Operasyonlarından Geri Dönüş Yok"

"PKK Operasyonlarından Geri Dönüş Yok"

Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin yeniden başlayacağı iddialarına son noktayı koydu: “Silahlar bütünüyle terk edilip, magmaya gömülene kadar operasyonları devam ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!”

21 Nisan 2016 Perşembe 09:35A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin davetlisi olarak gittiği Fransa'nın Strazburg kentinden Türkiye'ye dönüşte önemli açıklamalarda bulundu. PKK'yla mücadelenin silahlar 'magmaya gömülene dek' süreceğini vurgulayan Davutoğlu, bu konuda herhangi bir geri adımın sözkonusu olmadığını dile getirdi. “Silahlar bütünüyle terk edilip, magmaya gömülene kadar operasyonları devam ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse operasyonların durması gibi bir beklenti içinde olmamalıdır" diyen Başbakan, HDP'lilerin, son günlerdeki yumuşak üsluplarıyla devlet iradesini yumuşatmayı hedeflediğine dikkat çekti. Davutoğlu şöyle konuştu:

YANLIŞ HESAP YAPTILAR

“Hatırlasınlar, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle CHP, MHP ve HDP'ye gittim. Orada HDP'lilere, 'yaptığınız işleri yakından biliyoruz, ateşle oynuyorsunuz' dedim. O günlerde ayaklanma çağrısı yapıyorlardı. 'Bunları yapmayın, meşru bir siyasi parti gibi davranın' dedim. Arkasından bir hafta içinde Suruç ve Ceylanpınar saldırısı yapıldı. O zaman yanlış hesap yaptılar. Kararlılığımızı anlayamadılar. Operasyonlar başlayınca, bunun 1 Kasım seçimleri için yapıldığını söylediler. Seçimin üzerinden bir gün geçmeden güvenlik toplantısı yaptım. '23 Temmuz'daki direktif geçerlidir, hiçbir şekilde durmayacaksınız' dedim."

TÜMÜYLE SON BULACAK

“Zannediyorlar ki, dil değişimi ile bizim irademizde yumuşama olur, hayır. Silahları terk edecekler, tümüyle terör son bulacak. Türkiye'de Parlamento'da her şey konuşulur. Bunlar şimdi hatalarını anladıklarını ifade ediyorlar, 'hendek siyaseti yanlıştı' diyorlar. Günaydın! Biz bunu kendilerine daha önce çok anlattık. Bırakacaklar silahı. Bunun karşılığında operasyonlar dursun demenin de anlamı yok. Böyle netice alınmaz. Terörle mücadele tek bir terörist kalmayıncaya kadar sürer."

Fezlekem yoksa bu suç mu?

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis gündemine gelen tasarıya AK Parti'nin 316 oyla firesiz destek vereceğine inandığını kaydetti. Hakkında fezleke bulunmamasını Kılıçdaroğlu'nun, “Başbakan, kendisi hakkında olmayan şeye hodri meydan diyor" diye eleştirdiğini hatırlatan Davutoğlu, CHP Lideri'ne şu sözlerle tepki gösterdi: “Ne yapayım yani, önce suç işleyip sonra mı dokunulmazlığı kaldırayım, böyle saçma şey duymadım. Fezlekemin olmaması da suç oldu! İyi, suç işleyeyim, eşit duruma gelelim! Negatifte bir eşitlik istiyorlar. Önce, kendisine sormak lazım, bu kadar fezlekeyi ne işledin de yaptın? Suç işlemediğim ve fezlekem olmadığı için beni suçlamasını anlamıyorum. HDP'nin ise söyleyecek hiçbir sözü yok. Onların beklentisi şuydu; sadece HDP'ye dönük bir hamle yapalım, onlar da mağdur edebiyatı yapsınlar. Öyle bir durum da yok. Herkesin maskesinin düştüğü bir süreç oldu."

Bu arada, aralarında HDP'li Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 8 dosya daha TBMM'ye ulaştı. Böylece Meclis'e vekillere ilişkin gelen dosya sayısı 575'e ulaştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT