1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Komutanı Bahoz Erdal'ın Öldürüldüğü İddia Ediliyor
PKK Komutanı Bahoz Erdal'ın Öldürüldüğü İddia Ediliyor

PKK Komutanı Bahoz Erdal'ın Öldürüldüğü İddia Ediliyor

IŞİD’in sınır kapısı ve civarı hariç her tarafını ele geçirdiğini duyurduğu Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal’in öldürüldüğü iddia edildi.

10 Kasım 2014 Pazartesi 15:46A+A-

Kobani’de sokak çatışmaları devam ederken IŞİD kaynakları önemli bir iddiada bulundular. İddiaya göre PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman Hüseyin) IŞİD savaşçılarının ani bir baskını sonucu öldürüldü.

PKK-YPG güçlerinin Kobani’de ciddi kayıplar yaşadığı ve çok sayıda militanlarının öldüğü bildiriliyor.

Takvahaber’de yer alan habere göre YPG-PKK güçleri son iki ayda yaklaşık 2 bin militanını kaybetti.

Haberde telsiz konuşmalarında adı Fehman başkan ya da Fehman Hüseyin olarak geçen Bahoz Erdal’in İslam Devleti tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Yüzü parçalanan Bahoz Erdal'ın cesedinin tanınmaz hale geldiği ve örgüt tarafından konunun gizlendiği ifade ediliyor.

İddiaya göre olay şöyle medyana geldi:

Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD’in ani saldırısı meydana geldi. Küçük bir grup akıncının yaptığı saldırıda Bahoz Erdal, korumaları ve YPG çetelerinin varlığına rağmen yüzü parçalanarak öldü.

Olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi. Öcalan'dan sonra örgütün ikinci ismi olan Karayılan'la liderlik kavgası yapan Bahoz Erdal'ın öldürülmesi örgütteki zıt kutupların birbirine karşı sert mesajlar vermesine sebep oldu.

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin, 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarak da Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.

 

HABERE YORUM KAT