1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK, Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırdı: 1 Asker Hayatını Kaybetti
PKK, Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırdı: 1 Asker Hayatını Kaybetti

PKK, Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırdı: 1 Asker Hayatını Kaybetti

Artvin'in Şavşat ilçesinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında PKK'lılar tarafından güvenlik güçlerine yol güzergâhı yakınlarından ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.

25 Ağustos 2016 Perşembe 15:59A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergâhında çatışma çıktı.

Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergâhında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracının sürücüsü olan er hayatını kaybederken iki astsubay da hafif yaralandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Şavşat ilçesine hareket etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konvoyunun güzergâhındaki çatışmaya ilişkin, "Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık." dedi.

'GÜVENLİ BİR NOKTADAYIZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergâhındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi.

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, "Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergâhındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

'SALDIRIYI LANETLİYORUM'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergâhındaki saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu ve CHP'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergâhında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." paylaşımında bulundu.

HABERE YORUM KAT