1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, Eylem İçin Cizre’de Okulları Boşalttı
PKK, Eylem İçin Cizre’de Okulları Boşalttı

PKK, Eylem İçin Cizre’de Okulları Boşalttı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’nın şehir yapılanması ve aynı zamanda PKK’nın asayiş timi olarak da tabir edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H), birçok okula girerek okulları boşalttı.

18 Kasım 2014 Salı 16:54A+A-

Öğrencileri dışarı çıkartıp bugün okulun boykot edilmesini söyleyen YDG-H üyeleri, öğrencilerin öğleden sonra yapılacak yürüyüşe katılmalarını istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi Gençlik Meclisi öncülüğünde 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' talebiyle yapılacak olan eylem için Cizre’de bugün kepenkler açılmadı.

Cizre DBP binası önünden saat 14.00'te toplanacağı ve yürüyüş yapılacağı öğrenilirken, PKK’nın şehir yapılanması ve aynı zamanda PKK’nın asayiş timi olarak da tabir edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H), birçok okula girerek okulları boşalttı.

İlçe’nin Nur, Cudi, Sur ve Dicle mahallelerinde bulunan birçok okula giren YDG-H’liler, öğrencileri okuldan çıkarttı. Öğrencileri okuldan dışarı çıkartan YDG-H üyeleri, okulu boykot etmelerini ve saat 14.00’te yapılacak yürüyüşe katılmalarını istediği öğrenildi. 

İlçede sessizliğin hakim olduğu görülürken, Orhan Doğan ve Eski Belediye caddeleri üzerinde bulunan bazı esnaflar kepenklerini açtı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum