1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK “Çözüm Süreci”ne ABD'yi İstiyor!
PKK “Çözüm Süreci”ne ABD'yi İstiyor!

PKK “Çözüm Süreci”ne ABD'yi İstiyor!

KCK lideri Cemil Bayık, çözüm sürecinde politik çözümün zamanının geldiğini belirterek ABD gibi üçüncü bir gücün de sürece dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:04A+A-

KCK lideri Cemil Bayık, çözüm sürecine ABD’nin de dahil olması gerektiğini söyledi.

Avusturya gazetesi Der Standard’a konuşan Bayık, çözüm süreci ve bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı. Gazete muhabiri Michael Völker’in “Türkiye'ye ne kadar süre veriyorsunuz” sorusuna verdiği cevapta Bayık, politik çözümün zamanının geldiğini belirterek üçüncü bir gücün sürece dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu üçüncü gücün kim olabileceği sorusuna ise Bayık, ABD ya da uluslararası bir heyetin bu görevi üstlenebileceğini savundu. Amerikalıları da kabul edebileceklerini ifade eden Bayık'a göre süreç de bu yöne doğru gidiyor.

Bir zamanlar ABD'yi en önemli düşman ve emperyalist ilan eden PKK'nın en önemli isminin verdiği bu mesaj, ABD'yi çözüm sürecine dahil etme çabası olarak yorumlandı. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon, Kobani'de IŞİD mevzilerini, Irak'taki IŞİD mevzilerinden daha fazla vurmuş ve IŞİD'in ilerlemesini engellemişti.

Türkiye’nin Kobani ile ilgili tutumunu da eleştiren Bayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede iç savaşa neden olacağını ve Türkiye’yi izole ettiğini iddia etti.

(Mücahid Yıldız - Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum