1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü Kaçırdı
PKK, CHP Milletvekili Hüseyin Aygünü Kaçırdı

PKK, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü Kaçırdı

Tunceli valisinin yaptığı açıklamaya göre CHP milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'de PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 00:06A+A-

CHP milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'de 2 PKK'lı tarafından kaçırıldı.

Hüseyin Aygün ile kaçırma eylemini yapan iki PKK'lı arasındaki konuşmayı, olayın tanığı anlattı. 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, akşam saatlerinde Ovacık'tan dönüş yolunda iki PKK'lı tarafından kaçırıldı. Aygün ile birlikte araçta bulunan danışmanı Deniz Tunç ve Akşam gazetesi Tunceli muhabiri Kadir Merkit serbest bırakıldı.

PKK’lılar: Sizi Misafir Edeceğiz

NTV'den Miray Akdağ Uluç, Aygün'ün danışmanı Tunç'a, savcılık sorgusu esnasında telefonla ulaştı ve olayla ilgili şu bilgileri aldı:

"Ovacık'tan ayrıldık ve yaklaşık 10 dakika geçmişti ki, silahlı iki kişi tarafından yolumuz kesildi. Hüseyin Aygün araçtan inmemek için direndi ve PKK'lılarla Kürtçe konuştu; biz konuşulanları anlamıyorduk.

Konuşma devam ederken Hüseyin Aygün bizi bilgilendirdi. 'Gerekirse beni vurun ama gazeteciyle danışmanımı serbest bırakın, onlar gitsinler' dedi.

25 dakika boyunca direndi ve iki silahlı adam bizi serbest bıraktı. Aygün'e, 'Bir süre sizi misafir edeceğiz' diyerek götürdüler."

Vali: Aygün’ün Aracı Özellikle Durduruldu

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP'li Hüseyin Aygün'ün aracının takip edilerek, özellikle durdurulduğunu ifade etti. İşte Vali'nin açıklamaları:

“PKK'nın 15 Ağustos'un yıl dönümünde başlattığı kanlı eyleminin yıl dönümü olduğu için hassas bir hafta. CHP'li Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, PKK'lılarla birlikte gitmeme yönünde direndiğini biliyoruz.

1984 yılındaki PKK'nın ilk eylemine denk gelmesi tesadüf değildir. PKK'lılar, vekil Aygün'ün aracını özellikle durdurmuş.”

CHP MYK Üyeleri Toplandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı MYK üyeleri genel merkezde bir araya geldi.i

Ankara'da bir iftara katıldığı belirtilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aygün'ün kaçırıldığı iddialarının ardından parti genel merkezine geçti.

Ensarioğlu: Propaganda Amaçlı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasını değerlendiren Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 'Propaganda amacıyla kaçırıldığını düşünüyorum, serbest bırakılacaktır' dedi.

 

Erdoğan: Kısa Sürede Netice Alırız!

Başbakan Erdoğan, İstanbul Dostluk Grubu Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftarında basın mensuplarının Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin sorusunu cevapladı.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

''Konuyla ilgili olarak şu an İçişleri Bakanlığımız takip ediyor, takipte. Malum 3 kişi olduğu söyleniyor. 3'ün 2'si bırakılmış ama Hüseyin bey şu anda kaçırılmış vaziyette. Tabi kimler kaçırmıştır, nasıl oldu bu konuda ancak tahminler var. Fakat tüm güvenlik güçleri işin takibindedir.

Temenni ederim ki kısa zaman içerisinde, inşallah yakalanır veya serbest bırakılması sağlanır. Bu tabii bölücü terör örgütünün neler yapmak istediğini ortaya koyması bakımından çok önemli. Onun için, bunlar beklediğimiz şeyler ve güvenlik güçlerimiz takiptedir. İnşallah kısa zamanda netice alırız.''

Hüseyin Aygün kimdir?

Tunceli merkeze bağlı Erdoğdu Köyü'nde doğan Hüseyin Aygün Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. Tunceli merkezde ceza avukatlığı yapmış olan Aygün, bugüne kadar gözaltında kayıplar, 1994 yılında köylerin yakılması ve Dersimlilerin zorla göçü, işkence ve adil olmayan yargılamalar, Dersim 1938 Katliamı başta olmak üzere Dersim'e dair pek çok hukuki girişimde bulundu.

Hüseyin Aygün aynı zamanda yazardır. Dersim, Alevilik, 1938 Katliamı gibi konularla ilgilenmektedir. Biri Kırmancki olmak üzere 3 adet kitabı yayınlanmıştır: "Eve Tarixê Ho Têri Amaene", "Dersim 1938 ve Zorunlu İskân" ve "0.0.1938 Resmiyet ve Hakikat".

HABERE YORUM KAT