1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. PKK bu kez Irak Kürdistanını hedef aldı, savaşla tehdit etti!
PKK bu kez Irak Kürdistanını hedef aldı, savaşla tehdit etti!

PKK bu kez Irak Kürdistanını hedef aldı, savaşla tehdit etti!

Kendinden başkasına yaşam hakkı tanımayan PKK, Irak Kürdistan Yönetimini tehdit etmeye devam ediyor.

24 Eylül 2023 Pazar 19:45A+A-

Shar Press’e kouşan PKK'li Bayık, ''KDP, Güney Kurdistan bayrağını Türk devletinin işgalini gizlemek için kullanıyor. KDP, Türk devletiyle bu ortaklaşmasını sürdürürse, her ne kadar taraftarı olmasak da bir savaşın yaşanması kaçınılmazdır.'' diyerek Irak Kürdistan yönetimini tehdit etti. 

Barzani ailesini de hedef alan Bayık, ''Barzani ailesinin Türk devletiyle olan ilişkisi tamamen kira mantığına dayanıyor. KDP, Türk ordusuna her türlü desteği sağlıyor. KDP, Türk devleti için yer tespitinde bulunuyor, tespit ettiği alanları Türk devletine bildiriyor.'' dedi. 

Mesut Barzani liderliğindeki KDP Merkez Komite Üyesi ve Duhok’a bağlı Zaho ilçesinin KDP Sorumlusu Avni, KDP'nin resmi yayın organı televizyon kanalına PKK’nin Süleymaniye’deki varlığı hakkında açıklamada bulunmuş, "KYB, Süleymaniye'de PKK'ya karşı doğru adımlar atmalıdır. Böyle devam ederse, uzak olmayan bir gelecekte PKK Süleymaniye'de güvenlik noktaları kurmaya başlar ve KYB yöneticileri ile diğer siyasi parti yetkililerinden kimlik ve geçiş izni istemeye başlar.” ifadelerini kullanmıştı. PKK'nin Süleymaniye'nin ilçeleri Ranya ve Kaladize'de "hakimiyet kurduğunu” söyleyen Avni, “PKK, Kürdistan Bölgesi’nin başına bir beladır. Bu bir musibettir.” demişti. 

İran sınırında silahlı örgütlerin kamplarını boşaltmasının ardından bölgeye Peşmerge güçleri gönderilmiş, PKK'nin bölgeye  yerleşme çabası engellenmişti. PKK, Peşmergenin bu hamlesinin ardından Irak Kürdistanına yönelik saldırgan tutumunu artırdı.

Kaynak: DoğruHaber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum