1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Pazarcı esnafından güzel bir dayanışma örneği
Pazarcı esnafından güzel bir dayanışma örneği

Pazarcı esnafından güzel bir dayanışma örneği

Hatay’da pazarcı esnafı 20 tonluk sebzeyi halka dağıttı.

05 Mayıs 2021 Çarşamba 14:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Ramazan yardımlaşma ve infak ayıdır. Türkiye’nin ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar pandemi koşulları sebebiyle iyice ağırlaştı. Şartlar böyle olunca orta ve özellikle dar gelirli kesimler ekonomik darboğaz içine girdiler.

Son süreçte alınan 17 günlük tam kapanma kararı ise başta esnaf olmak üzere az evvel zikredilen kesimleri daha da zorladı. Ancak tüm bunlara rağmen çok güzel bir dayanışma örneği Hatay’da pazarcı esnafı tarafından ortaya konuldu.

Pazar kurmasına izin verilmeyen, dükkanları zaten kapalı olan esnaflar ellerinde bulunan sebzelerden 20 tonunu halka dağıttılar. Çok uzun kuyruklar oluşması üzerine bölgeye gelen polis ise kalabalığın dağıtılmasını istedi. Kalabalık dağılmayınca polis de olaya sakinlikle yaklaşarak güzel bir çözüm buldu. Emniyet ekipleri sebzelerin halka evlerinde dağıtılması için yardımcı olma sözü verdi.

Polis ve esnafın gösterdiği dayanışma zorluklarla karşı karşıya kalındığında pekala ortak bir çözümün ortaya konulabileceğinin kanıtı. Türkiye toplumunun en temel özelliklerinden birisi sakinlikten ve akl-i selimden uzak hareket etmesi ne yazık ki. Bunu başardığında güzel örnekler de gözler önüne serilebiliyor.

Pazarcı esnafının kendisi de zor durumdayken ortaya koyduğu bu hayırlı amel ise Ramazan’ın ruhuna gayet uygun bir iş olmuş. Kendi içimizde zor durumda olanlara karşı dayanışma ruhu ile hareket edip duyarlılık oluşturmazsak problem kalıcı hale getirilecektir. Ancak nimeti bölüşmek ve bizden daha fazla ihtiyacı olanları düşünmek vicdan sahibi olmanın yani insan olmanın öncelikli göstergeleri arasında yer alıyor. Pazarcı esnafının yaptığı iş bu sebeple tebriki hak ediyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum