1. HABERLER

  2. HABER

  3. Patlamayla İlgili 3 Şüpheli Tespit Edildi
Patlamayla İlgili 3 Şüpheli Tespit Edildi

Patlamayla İlgili 3 Şüpheli Tespit Edildi

Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısı 14'e yükseldi... 3 şüpheli tespit edildi.

12 Şubat 2013 Salı 12:34A+A-

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırı ile ilgili ellerine ulaşan çok önemli bilgileri gazetecilerle paylaştı.

Güler, Cilvezgözü sınır kapısında meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısının 14'e yükseldiğini söyledi. Güler, saldırının bir "terör" saldırısına benzediğini söyledi.

Saldırının bilançosu ile ilgili son rakamları veren Güler, "Ölü sayısı 14'e yükseldi. Ölenlerin 4'ü Türk... 8 yaralı Suriye'ye gönderildi. Saldırı ile ilgili 3 şüpheli tespit edildi. Eylemcilerin 1'i kadın 2'si erkek... Saldırganların 2'si Suriye tarafına kaçtı. Biri ise Türkiye'ye giriş yaptı. Türkiye'ye giren saldırganın kimliği tespit edilmeye çalışılıyor. Muhtemelen saldırganların üçü de Suriye uyruklu." dedi.

"Her şey kameralarda var" diyen Güler, "Saat 14.14'e Suriye tarafından park yerine geliyor. 14.30'da havaya uçuruluyor. Araç 23 dakika bekledikten sonra patlatıldı. Aracı havaya uçurana kadar saldırganların aracın içinde beklediği görülüyor." şeklinde konuştu.

HEDEF MUHALİF LİDERLER MİYDİ?

Sınır Kapısı'ndaki patlamanın muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu üyelerinin Türkiye'ye geçişinden 15 dakika sonra meydana geldiği ortaya çıktı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Daha önce bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise; sınır kapısındaki patlamayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Araçta üç kişi var. Bu üç kişi araçtan ayrıldıktan sonra da 20 dakika sonra patlama meydana geliyor." dedi. 

'Kamu Sektöründe Etiğin Güçlendirmesi Projesi' programı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Beşir Atalay, Hatay'da dün öğleden sonra üzücü bir olay meydana geldiğini hatırlattı. Olayın meydana geldiği bölgenin bir ara bölge olduğuna dikkat çeken Atalay, aracın Suriye kapısından geçtiğini ancak Türkiye kapısından geçmediğini vurguladı. 

Orada alışveriş yapıldığını dile getiren Atalay, Suriye'ye insani yardımların da buradan gittiğini ifade etti. Orada yoğun bir ortam olduğuna dikkat çeken Atalay, "Araç Suriye plakalı. Geliyor, bir süre bekliyor. Araçta üç kişi var. Bu üç kişi araçtan ayrıldıktan sonra da 20 dakika sonra patlama meydana geliyor. Ağır yaralılar var. 13 ölü var; 3'ü de Türk. Elde görüntüler var. Emniyetin ve bakanlığın yaptığı soruşturma ve incelemeler devam ediyor. Üç bakan bölgede, bugün öğleden sonra gelecekler ve bir toplantı yapılacak. Bakanlarımızdan bilgi alacağız." dedi.

 

HABERE YORUM KAT