1. HABERLER

  2. HABER

  3. Paris'teki Saldırılara 4 Tutuklama
Paris'teki Saldırılara 4 Tutuklama

Paris'teki Saldırılara 4 Tutuklama

Paris’te, polis ekibi ve Musevilere ait markete saldırı düzenleyen Coulibaly’ye silah sağlamak ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

21 Ocak 2015 Çarşamba 12:37A+A-

Fransa'nın başkenti Paris’te, polis ekibi ve Musevilere ait markete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly’ye silah sağlamak ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Paris Başsavcısı François Molins, bu sabah düzenlediği basın toplantısında mahkemeye sevk edilen ve tutuklanmalarına karar verilen dört kişi hakkında adli dava açıldığını duyurdu.

Savcı, tutuklananlar arasındaki 3 kişinin, Coulibaly’nin saldırılarda kullandığı silahları satın aldığını söyledi.

 Kimliklerinin Willy P., Christope R., Tonino G. ve Michael olduğu belirtilen dört kişi, ‘’terör örgütüne üye olmak ve terör saldırısı’’ suçuyla yargılanacak. Tutuklananlardan birisi ayrıca yasa dışı silah taşımakla suçlanıyor.  

Fransız başsavcı, polisi ekibi ile Musevi markete yönelik saldırı ile ilgili soruşturmanın, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı ile ilgili soruşturmaya oranla daha hızlı ilerlediğini belirtti.

Geçen hafta sonu düzenlenen polis operasyonunda, aynı suçlamalarla 8 erkek, 4 kadın gözaltına alınmış, 3 şüpheli cumartesi günü, 5 şüpheli ise dün gece serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT