1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Paris'te ırkçı silahlı saldırı sonrası Kürt protestocular polisle çatıştı
Paris'te ırkçı silahlı saldırı sonrası Kürt protestocular polisle çatıştı

Paris'te ırkçı silahlı saldırı sonrası Kürt protestocular polisle çatıştı

Kürt göstericiler Paris'in merkezinde 69 yaşındaki silahlı bir kişinin bir Kürt kültür merkezi ve bir kuaför salonuna ateş açarak üç kişiyi öldürmesi ve üç kişiyi yaralaması olaylarını protesto etmek için sokaklara çıktı.

23 Aralık 2022 Cuma 22:49A+A-

HAKSÖZ HABER

AFP muhabirlerine göre, kültür merkezinin dışında konuşlanan polis, olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'i koruyan polis kordonunu kırmaya çalışan protestocuları göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalıştı.

Kürt protestocular ise polisin tavrına tepki göstererek polis kordonuna ellerindeki flamalarını fırlattı, çöp kutularını ateşe veren ve barikatlar kuran göstericilerin ırkçı saldırıyı protesto ederken PKK sloganları attığı ve Türkiye’yi hedef aldığı kaydedildi.

Bölgede park halindeki çok sayıda arabanın yanı sıra polis araçlarının camlarını tuğla parçaları ile kırdıkları belirlenen göstericilerin protesto ettikleri saldırıya karşılık bu şekilde saldırgan tutumlarda bulunmaları sosyal medyada tepki çekti.

“Center Ahmet Kaya” adlı merkezin yakınlarında gerçekleşen ırkçı saldırının Fransız ırkçısı bir şahıs tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin olay yerinde gazetecilere verdiği demeçte, emekli makinist olan saldırganın "açıkça yabancıları hedef aldığını" ancak adamın "özellikle Kürtleri" öldürmeyi amaçladığından "kesin olmadıklarını" söyledi.

Cuma günkü silahlı saldırıda ölenlerden herhangi birinin PKK ile bağlantısı olup olmadığı sorusuna Darmanin, Fransız güvenlik servisleri tarafından böyle bir bilgiye sahip olunmadığını ifade etti.

 

paris-saldiri.jpg

paris-saldiri-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum