1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Paralel Yapı" Operasyonunda 18 Kişi Gözaltına Alındı
"Paralel Yapı" Operasyonunda 18 Kişi Gözaltına Alındı

"Paralel Yapı" Operasyonunda 18 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir merkezli 14 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

03 Aralık 2015 Perşembe 11:48A+A-

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda, Siirt'te polis memuru M. T. ile Sivas'ta polis memuru T. Ç'nin de gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 18'e yükseldi.

Operasyonda, sabah saatlerinde İzmir, Niğde, Kilis, Şanlıurfa, Ağrı, Kırklareli, Bingöl, Van, Muğla, Mardin ve Eskişehir'de 4. sınıf emniyet müdürleri H. A. ve M. E. Ç, komiser A. D, komiser yardımcıları Ö. K, A. B, Y. Ç, polis memurları A. Y, S. A. D, Z. K, H. A, S. G, U. T, A. A, F. Y, Ö. Y. ve S. A. S'nin gözaltına alındıkları öğrenildi.

Operasyon kapsamında hâlen 7 kişinin firari olarak arandığı, arananlar arasında TÜBİTAK çalışanı 3 kişinin bulunduğu, bu kişilerin Rusya ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduklarının belirlendiği bildirildi.

Operasyonun, “FETÖ/PDY”ye yönelik 3 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonunun ikinci dalgası olduğu belirtilirken haklarında gözaltı kararı verilen emniyet ve TÜBİTAK personelinin, kamuoyunda “Askerî Casusluk” davası olarak bilinen “Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma” davasının soruşturma sürecinde ev ve iş yeri aramalarına katıldıkları, sözde delillerin yerleştirilmesinde ve ele geçirilmesinde rol aldıkları, dijital veriler hakkında usûle aykırı rapor düzenledikleri, usûlsüzlük yaptıkları iddia edildi.

Eskişehir'de de Bir Polis Memuru Gözaltına Alındı

İzmir merkezli 14 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda Eskişehir'de bir polis memuru gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Çifteler İlçe Emniyet Müdürlüğü Kartal Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memuru S. A. S. gözaltına alındı.

Şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından İzmir'e gönderildi.

AA

HABERE YORUM KAT