1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Paralel Yapı İle PKK Omuz Omuza Çalışıyor"
"Paralel Yapı İle PKK Omuz Omuza Çalışıyor"

"Paralel Yapı İle PKK Omuz Omuza Çalışıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: Güvenlik güçleri getiriyor, paralel savcılar, hakimler bir yerden çıkarıyor. Zaten Paralel Yapı ile PKK omuz omuza çalışıyor.

20 Ekim 2015 Salı 14:09A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Güvenlik güçleri getiriyor, paralel savcılar, hakimler bir yerden çıkarıyor. Zaten Paralel Yapı ile PKK omuz omuza çalışıyor" dedi.

Çavuşoğlu, Alanya Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. 

Anketlerde 276 milletvekilinin üzerine çıktıklarını belirten Çavuşoğlu, "AK Parti milletin verdiği mesajı aldı. Eksiğimizi, hatamızı, oylarda neden düşüş olduğunu bize oy vermeyenlere, hiç vermeyenlere ve tabanımıza sorduk, analizimizi yaptık. Her parti, kurum kendisini sürekli yenilemelidir. Biz de her zaman vatandaşımıza bunu soruyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Çözüm Süreci dahil her türlü siyasi inisiyatifi kullandık"

PKK şiddetini bitirmek için her türlü yola başvurduklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Şu politikayı biz daha iyi gerçekleştiririz" ya da "Terörle daha iyi mücadele ederiz" düşüncesinde olmayan muhalefeti, AK Parti'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kötülemekle eleştirdi.

Çözüm Süreci dahil her türlü siyasi inisiyatifi kullandıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede yaşayan Hristiyan, Ermeni, Süryani veya Musevi olsun herkesin hakkını vermek lazım. Herkes kendini birinci sınıf vatandaş hissetmelidir. Nasıl hissediyorsa da öyle yaşayabilmelidir. O yüzden Kürt vatandaşlara verdiğimiz hakları, hizmetleri söylemiyorum. Bu zaten bizim doğal görevimiz. Türkiye'nin 781 bin metrekaresi bizim. Biz terörü bitirmek için siyasi risk aldık. 'Gerekirse de Meclis'te 550 vekili kaybetme riskini alırız' dedik ve aldık. 'Bu baldıran zehiri ise bunu da içeriz' dedik. Samimi şekilde, popülizm yapmadık. Bu memleket meselesi AK Parti meselesi değil."

- "İsteseler de bırakamazlar"

Sorunların çözümü için tüm siyasi partililere işbirliği çağrısında bulunduklarını kaydeden Çavuşoğlu, kiminin MHP Lideri Devlet Bahçeli gibi baştan reddettiğini, kiminin de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi "Diğerleri olursa" tarzıyla yaklaştığını anlattı.

"Ama gördük, karşıda samimi olmayan bir HDP ve terörü bırakmak istemen bir PKK var, uzantıları var" diyen Çavuşoğlu, "Sadece silah değil, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, her türlü ahlaksız uluslararası suçu bırakmak istemeyen... Orada da ipler ellerinde değil, uyuşturucu kaçakçılığına bir girdiğinizde sizi başkaları kontrol eder. Bırakamazlar isteseler de ama bırakmazlar oradan para kazanıyorlar" dedi.

Türkiye'nin sendelemeye başladığı zamanlarda PKK'nın saldırılarının arttığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Ne oldu da saldırılar 7 Haziran'da başladı?" diye sordu.

Bir yılda, 7 Haziran'a kadar PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı sayısının Türkiye'de 2 bin olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Kars'ta, Kağızman'da askerlerimiz şehit oldu, polisimize saldırdılar, havaalanlarını, araçlarımızı yaktılar. İnsan kaçırıyorlar dağlara. Kürt halkına zulüm ediyorlar. Kürt halkının gözünün açılmasından korkuyorlar. 'Refah görmesin, ekonomik olarak büyüyemesin' diyor, 'Elinde varsa da bana vereceksin' diyor. Uyuşturucu ve diğer kaçakçılıktan başka ülkelerden aldıkları yetmiyor bir de vatandaşın kanını emiyor. Ondan sonra biz tabi ki mücadele edeceğiz. Sonuna kadar edeceğiz. Gelişi güzel değil. Polisimiz, askerimizin elinde her türlü yetki var. Hiçbir hedefimiz karavana değil. İHA'lar tespit ediyor, uydular hedef belirliyor, helikopterlerimiz uçaklarımız kalkıyor hedefi vuruyor. Şehir içinde ise sokağa çıkma yasağı olan yerlerde teröristleri, şehirlerden arındırıyoruz ve bize de en çok Kürt vatandaşları teşekkür ediyor. Bize yalvarıyorlar, 'Bırakmayın, bu zulümden kurtarın' diyorlar."

Mühimmat, uçak, asker, polis konusunda kısıtlamalarının olmadığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Şöyle oluyor; güvenlik güçleri getiriyor, paralel savcılar, hakimler bir yerden çıkarıyor. Zaten Paralel Yapı ile PKK omuz omuza çalışıyor. Bu Paralel Yapı dünyanın neresinde Türkiye aleyhine, ne kadar lobi varsa onlarla hareket ediyor, Türkiye'nin aleyhine kararlar aldırmaya çalışıyor. Belki içinizden 'Bu kadar olmaz' diyorsunuz ama oluyor. Şu anda PKK ile HDP ile çalışıyor. HDP siyasi partidir ama PKK'nın kuklası oldu. Omuz omuza çalışıyorlar. 'Türkiye yansın, bitsin sonra da biz gelelim Türkiye'yi ele geçirelim'. O eskiden var ya derin devlet anlayışı ama herkesle sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Bir gazetecinin sosyal medyalarda yer alan eleştiriler karşısında düşüncelerinin sorması üzerine de Çavuşoğlu, şu yanıtı verdi:

"Sosyal medyada herkes, ona buna saldırıyor, iftiralar, yalanlar, her şey dolaşıyor. Çıkıp birisi mertçe 'Şöyle böyle' diyemez. Sosyal medyada erkeklik yapmak, ona buna saldırmak, iftira atmak kolay ama maalesef bir şey yaptığınızda da 'Medya özgürlüğü' diyorlar ama böyle özgürlük olmaz. Başkasının özgürlüğüne girinceye kadar özgürsünüz. Nasıl bugün sizin, yazılı, görsel medyada kurallarınız varsa sosyal medyada da olması lazım."

AA

HABERE YORUM KAT