1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Paralel Yapı Firmasının Anketidir"
"Paralel Yapı Firmasının Anketidir"

"Paralel Yapı Firmasının Anketidir"

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

03 Şubat 2014 Pazartesi 16:25A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi. Ziyarete ilişkin, bilgiler veren Erdoğan gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Ziyaretin Federal Alman hükümetinin kurulmasından 1,5 ay sonra gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, 11 Türk'ün milletvekili olarak parlamentoya girdiği ve ilk kez bir ismin de bakan olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki 2013 yılının ilk 11 ayında 34 milyar dolar ticaret hacmine ulaştığını hatırlatan Erdoğan, bunu daha da geliştirmek istediklerini vurguladı.

Görüşmelerde vize muafiyetini de gündeme getireceklerini ifade eden Erdoğan, NATO kapsamında yerleştirilen Patriot füze bataryalarının süresinin uzatılmasından duyduğu memnuniyeti de Alman yetkililere ileteceğini söyledi.

Bir gazetecinin "İçişleri Bakanlığının paralel yapı ile ilgili bir soruşturma başlatıldığı söyleniyor" şeklindeki sorusuna Erdoğan, "Bu şekilde bir yapılanma bir beka meselesi haline gelmiştir, gereği neyse onlar yapılacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, sadece İçişleri Bakanlığı'nın değil, tüm istihbari çalışmaların bu yönde olduğunu ve buna fırsat vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bugün Zaman gazetede yayınlanan anket sonuçlarının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, soruyu soran muhabire "Sen buna inanıyor musun?" diye sordu.

"Dün senin mensubu olduğun gazete bir anket yaptırmıştı ona mı inanalım, onların yaptığı ankete mi inanalım. Bizim yaptırdığımız anketler var ona mı inanalım" diyen Başbakan Erdoğan Konda Araştırma Şirketi tarafından yapılan Oca ayı anket sonuçlarını cebinden çıkararak sonuçları okudu. Erdoğan Konda'nın araştırma sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 47,7, CHP'nin yüzde 28,5, MHP'nin yüzde 14,4 ve BDP'nin de 5,9 oranında olduğunu söyledi.

PARALEL YAPI FİRMASININ ANKETİDİR

"Paralel yapı firmasının anketidir" diyen Erdoğan, "Bunlar duymaz uydururlar, Dert başka... Bunlar kendilerine göre bir irade oluşturabileceklerini zannediyorlar, oluşturamayacaklar. Dünyanın değişik bir ucunda bulunup da ülke yönetilmez, gelip burada ne yapacaksan burada yaparsın. O türden palavradan anketleri millet yutmuyor, her ay bizim dört anketimiz var. Bunları çaprazlama yapar ve adımlarımızı ona göre atarız. Biz hayali projelerle de konuşmuyoruz. Eser ortadadır, bütün bu eser Türkiye'dir" diye konuştu.

Erdoğan Bayraktar ile görüşüp onu ikna ettiğine dair çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Görüşme yaptım ama benim ikna etme gibi bir şey değil. 20-25 yıllık bir geçmişi olan bir arkadaşımız. Birlikte nasıl yürüdüğümüz belli, orada kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmesi gerekir" dedi.
TRT HABER

HABERE YORUM KAT