1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Papa Francis, Putin'in Hristiyanların Kurtarıcısı Olduğunu İddia Etti!
Papa Francis, Putin'in Hristiyanların Kurtarıcısı Olduğunu İddia Etti!

Papa Francis, Putin'in Hristiyanların Kurtarıcısı Olduğunu İddia Etti!

Papa Francis, son zamanlarda Suriye'deki katliamlarıyla meşhûr olmuş Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğudaki Hristiyanları kurtarabilecek tek kişi olduğunu iddia etti!

09 Şubat 2016 Salı 20:37A+A-

Fransa menşeli Le Journal du Dimanche gazetesinin haberine göre, Küba'da, Patrik Kirill ile bir görüşme gerçekleştirecek olan Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis, “Ortadoğu ve dünyanın diğer yerlerinde zulme uğrayan Hristiyanların korunması için” Vladimir Putin'den yardım isteyecekmiş.

Putin'i, “Katolik kilisesinin doğudaki Hristiyanları korumak için işbirliği yapabileceği tek insan” olarak tanımlayan Papa Francis'in, Putin’in yardımıyla Hasan Ruhani, Beşşar Esed ve Çin hükûmetine ulaşmayı umduğu belirtildi.

Papa Francis ve Patrik Kirill Küba’da Görüşecek

Vatikan ve Rus Ortodoks Kilisesi'nden yapılan ortak açıklamaya göre, Papa Francis ve Patrik Kirill, 12 Şubat'ta Küba'da görüşecek.

Görüşmede, Vatikan ve Rus Ortodoks Kilisesi'nin gelecekteki ilişkileriyle ilgili ortak bir deklerasyon imzalayacağı ifade edildi.

Küba'daki görüşmenin Vatikan ve Rus Ortodoks Kilisesi'nin ilişkilerinde “yeni bir sayfa” açacağı ifade edilen açıklamada, görüşmenin ana gündem maddelerinden birinin, “Hristiyanlara edilen eziyetler” olacağı kaydedildi.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT