1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Özgür-Der’den Yeni Akit’e geçmiş olsun ziyareti
Özgür-Der’den Yeni Akit’e geçmiş olsun ziyareti

Özgür-Der’den Yeni Akit’e geçmiş olsun ziyareti

Akit medya grubunun merkez binasını tümüyle kullanılmaz hale getiren yangın dolayısıyla Akit Medya Grubu'nun ziyaretine giden Özgür-Der heyeti yangının söndürülmesi çalışmalarında İBB İtfaiye teşkilatının ihmaline dikkat çekti.

05 Mayıs 2023 Cuma 12:35A+A-

HAKSÖZ HABER

27 Nisan günü hala nasıl başladığına ilişkin kuşkular bulunan bir yangın neticesinde Akit Medya Grubunun idari binası ağır bir hasar almış ve tümüyle kullanılmaz hale gelmişti. Binanın altında bulunan halı deposunda çıkan yangının sıçramasıyla büyüdüğü düşünülen felaket neticesinde Akit gazetesinin idari binası ağır hasar alırken, televizyon stüdyoları ve ekipman ise tümüyle tahrip olmuştu.

Maruz kaldığı bu ağır musibet nedeniyle Akit Medya Grubuna destek ziyaretleri sürüyor. Bu çerçevede Özgür-Der, Akit’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve yetkililerden konu hakkında bilgi aldı. Özgür-Der adına Başkan Rıdvan Kaya, Genel Sekreter Musa Üzer ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ümid Kutbay Akit Tv Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karahasanoğlu ve Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile görüştüler.

Görüşmede yangının nasıl başladığına dair iddialar, sabotaj ihtimali ve benzeri kuşkular konusunda net bir şey söylemek mümkün olamasa da yangının söndürülmesine yönelik çalışmalarda ağır bir ihmali sergilendiği hususunda herhangi bir şüphenin bulunmadığına dikkat çekildi. İstanbul’un merkezinde bulunan bir binada onlarca saat süren yangına etkili bir biçimde müdahale edemeyen İBB İtfaiye teşkilatının görevini yapmadığı vurgulandı.

Gerçekten de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun seçim gezilerinde şehir şehir gezip kalabalıklara “her şey çok güzel olacak” diye mavi boncuk dağıtırken İstanbul’da bir medya organının binasının tümüyle kullanılamaz hale gelmesini boş gözlerle seyretmesindeki çarpıklık görmezden gelinemez. Nitekim resimlerde de görüleceği üzere sadece su püskürtme işleminin yapılış tarzının bile bu konuda nasıl bir ihmal ve beceriksizlik sergilendiğine ışık tutmaktadır.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum