1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der’den Yemenli Mazlumlara Yardım
Özgür-Der’den Yemenli Mazlumlara Yardım

Özgür-Der’den Yemenli Mazlumlara Yardım

Özgür-Der, İran ve Suudi Arabistan’ın nüfuz savaşları sonucunda yıkıma uğrayan ve gün geçtikçe durumu daha da kötüleşen Yemen halkına yardım eli uzattı.

06 Şubat 2019 Çarşamba 15:21A+A-

Yemen’de İran ve Suudi Arabistan’ın nüfuz savaşımı uzadıkça halkın zaten kötü olan durumu da tam bir sefalete dönüşüyor. İnsanların yetersiz beslenmeden ve körpecik bebeklerin süt yokluğundan ölümle pençeleştiği Yemen’e Özgür-Der yardım ulaştırmayı başardı.

Özgür-Der üye ve gönüldaşlarının katkısıyla edinilen yardımlar bölgede yardım faaliyeti yürüten İyilikte Yarışanlar Derneği üzerinden mazlumlara ulaştırıldı.

Temel gıda ihtiyaçlarından oluşan kumanyalar çatışmaların yoğun olduğu Taiz bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Ek olarak bölgedeki Özgür-Der ve İyilikte Yarışanlar Derneği ekipleri daha önce hiçbir yardım kuruluşunun ulaşamadığı El Mesila Vadisine de girmeyi başararak yardımlarda bulundu. El Mesila Vadisi sakinleri yakın dönemde savaşa ek olarak büyük bir sel felaketi de yaşamışlardı.

Yemen halkının yaklaşık dörtte üçü insani yardıma muhtaç. Şu an bölgede dünyanın en feci insanlık felaketi yaşanıyor. Yeni doğan bebekler süt hakkından bile mahrum durumda. Anneler yeterli beslenemiyor, yeterli süt bulunamadığı için de ufacık bebekler hayata tutunamıyorlar.

Bölgede yaşanan kaos ortamının insani yardım çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini belirten yardım kuruluşları, ülkede siyasi bir otoritenin olmamasının insani yardım faaliyetlerini riske attığına dikkat çekiyor.

Yemen'de, BM verilerine göre, her on dakikada beş yaş altı bir çocuk önlenebilir bir sebeple hayata gözlerini yumuyor. Yemen'in genelinde yaklaşık 3.5 milyon insan evlerini terk etmiş durumda.

whatsapp-image-2019-02-05-at-14.47.41-(1).jpg

whatsapp-image-2019-02-05-at-14.47.43.jpg

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum