1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özgür-Der'den Suriyeli Çocuklara Giyecek Yardımı
Özgür-Derden Suriyeli Çocuklara Giyecek Yardımı

Özgür-Der'den Suriyeli Çocuklara Giyecek Yardımı

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Suriyeli muhacirlere dönük yardım çalışmalarına devam ediyor.

09 Ocak 2013 Çarşamba 10:11A+A-

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi,  Esad rejiminin Suriye’de yapmaya devam ettiği zulümden kaçarak,   Mardin yolu üzerinde kurdukları çadırlarda kalan yaklaşık  20 Suriyeli aileye yardım eli uzattı. 

Halep’ten gelen aileler, bazı yaşlı aile fertlerini de çatışma bölgesinde bırakmak zorunda kalmışlar. Soğuk havada çadırlarda kalmak zorunda kalan aileler yaşam mücadelesi veriyorlar. Ailelerin Diyarbakır’da olduklarını duyan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ‘‘Suriye İçin Yardım Komisyonu’’  üyeleri ailelere çeşitli yardımlarda bulundu. 

Özgür-Der üyeleri getirdikleri, erzak, elbise ve ayakkabıları ailelere dağıttılar. Soğuk havada, çamurda yalın ayak yürüyen çocuklara giydirilen ayakkabılarla çocuklar az da olsa sevindirildi. 

Yanı başımızda tanık olunan bu dram, Suriye olaylarının acılarını anlatmaya yeterli bir portre. Yardımı ulaştıran Yardım Komisyonu üyelerinin verdikleri bilgiye göre,  Mardin Yolu üzerine kurulan kampta 20 aile kalıyor. Bu aileler çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Bir haftalık süre içerisinde grup grup gelen ailelerle beraber çok sayıda çocuğun da olduğu ve bu ailelerin bazı yaşlı akrabalarını bile getiremeden kaçmak zorunda kaldıkları kaydedildi. Halep’ten gelen ailelerin bir an önce olayların dinmesini bekledikleri ve diğer kamplara gitmedikleri bildirildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum