1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der, Yeni Akit’e Yönelik Saldırıyı Kınadı
Özgür-Der, Yeni Akit’e Yönelik Saldırıyı Kınadı

Özgür-Der, Yeni Akit’e Yönelik Saldırıyı Kınadı

Yeni AKit gazetesine yönelik ses bombalı saldırı Özgür-Der tarafından kınandı.

12 Ocak 2013 Cumartesi 11:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Yeni Akit gazetesinin basım tesislerine yönelik ses bombasıyla yapılan saldırı hakkında bir açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Kaya, ahlaksız ve zalimane saldırılar karşısında Yeni Akit’in yanında olduklarını açıkladı:

Yeni Akit Gazetesine Yönelik Saldırıyı Kınıyoruz!

12 Ocak 2013

Yeni Akit gazetesinin Bağcılar’da bulunan matbaasına dün yapılan bombalı saldırı çirkin ve zalim zihniyetin bir operasyonudur. Sürekli biçimde halkı mağdur eden, sokakta, otobüste, işyerinde, okulda ve hemen her yerde masum insanlara zarar veren saldırılar gerçekleştiren bu zihniyetin uzun bir zamandır Yeni Akit’i hedef aldığı bilinmekteydi. Şiddete tapan ve kendisi dışındaki hiçbir yaklaşıma hayat hakkı tanımayan bu zihniyetin kendisine karşı düşünceleri ve yayın organlarını bastırmaya yönelik bu tutumunu lanetliyoruz.

Kirli ve karanlık ilişkiler ve hedefler peşindeki çevreler tarafından gerçekleştirilen bu tür saldırılarla Yeni Akit’in susturulmasının mümkün olmadığı açıktır. 28 Şubat sürecinde dönemin koşullarını yansıtır biçimde devlet kaynaklı pek çok baskıya, zulme, illegal operasyona maruz kalan Yeni Akit kadrosunun bugün de karşıt çevrelerin hedefinde olması manidardır.

Ne var ki, dün çok daha sistematik ve yoğun baskılar karşısında geri adım atmayan Yeni Akit kadrosunun, bugün marjinal unsurlarca düzenlenen bu tür saldırılarla yayın politikasının etkilenmesini beklemek ancak bu saldırıları gerçekleştirenlerin zavallılıklarını ortaya koyar. Yeni Akit gazetesine, sorumluları ve çalışanlarına geçmiş olsun diyor, bu tür ahlaksız, zalimane saldırılar karşısında yanında olduğumuzu duyuruyoruz.

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı 

 

HABERE YORUM KAT