1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Özgür-Der Panelleri Başlıyor...
Özgür-Der Panelleri Başlıyor...

Özgür-Der Panelleri Başlıyor...

Özgür-Der aylık panelleri bu yıl da devam ediyor. Bu yılki seminerler Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapılacak.

11 Ekim 2011 Salı 00:02A+A-

Özgür-Der’in her ayın ikinci Çarşamba günü Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenleyeceği dizi panellerde “Cumhuriyet Dönemi Politikaları ve İslamcılık Tartışmaları” üst başlığıyla değişik konular tartışılacak.

Özgür-Der, bu yılki panelleriyle ilgili aşağıdaki duyuruyu yaptı:

Türkiye’de İslamcı çizginin siyasal ve toplumsal iktidar mücadelesinde yeri, imkanları ve zaafları gerek İslami hareket mensupları arasında gerekse de akademik düzeyde ve medya zemininde öteden beri tartışılmaktadır. Gelişme ya da gerileme ekseninden bakarak çok farklı değerlendirmelere konu olan bu tartışmaya İslamcılık tanımına bağlı olarak daha temel bir itirazla yaklaşan ve Türkiye’de gerçek manada İslami bir hareketten söz edilemeyeceğini iddia edenler de mevcuttur. Şüphesiz teorik tartışma zemininde bu tarz yaklaşımların ayrıntılı biçimde tahlilinin düşünce dünyamıza katkısı inkar edilemez. Bununla birlikte bizim burada öncelikle cevabını aradığımız soru İslamcılıktan söz edilip edilemeyeceğine ilişkin teorik tartışmalardan ziyade, bu ülkede yaşanan siyasal süreçlerin İslamcı anlayışı, çizgiyi, hareketi nasıl etkilediği sorusudur.

Bu soruyu içinden geçilen dönemlerin şartlarını, karakteristiğini, yönlendirici etkilerini göz önünde bulundurarak yapmanın anlamlı ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kimliğimizi ilgilendiren tartışmalara sadece bugünü perspektifiyle değil, içinden geçilen konjonktürün imkanları ve etkilerini de göz önünde bulundurarak yaklaşmanın daha doğru ve adil bir tutum olacağını düşünüyoruz.

“Tek Parti Diktatörlüğüne Karşı İslami Bir Direnişten Söz Edilebilir mi?”; “Şapka, Türkçe Ezan ve Kuran Yasağı vb. Dayatmalara Karşı Tepkilerin Anlamı”; “Çok Partili Dönemde İslami Talepler Düzene Entegrasyona mı Hizmet Etmiştir?”; “Milli Görüş Hareketi: Millilik mi, İslamcılık mı?”; “80'li Yıllarda İslamcılığın Gelişimi”; “28 Şubat: İslamcılığın Bastırılması”; “İslamcılık ve Geç Kalmışlık Sendromu”; “AK Parti Dönemi ve İslamcılığın Dönüşümü gibi başlıkların ele alınacağı oturumların ilkinde “Tek Parti Diktatörlüğüne Karşı İslami Bir Direnişten Söz Edilebilir mi?” konusu tartışılacak. Rıdvan Kaya’nın yöneteceği oturumun konuşmacıları Hamza Türkmen ve Murat Aydoğdu olacak. 

12 Ekim Çarşamba günü Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılacak bu yılın ilk paneli saat 20.00’de başlayacak. Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih'te, Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünün hemen arkasında...

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

14 Yorum