1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Osman Karahan Ailesinden Açıklama
Osman Karahan Ailesinden Açıklama

Osman Karahan Ailesinden Açıklama

Halep'te şehit düşen Osman Karahan'ın ailesi, basına ve kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı.

09 Ağustos 2012 Perşembe 02:09A+A-

Şehid Osman Karahan'ın ailesinden yapılan açıklama

Ağabeyimiz ve ailemizin çok değerli büyüğü Avukat Osman Karahan’ın Suriye’de şehit olduğuna dair çıkan haberlerle ilgili kesin bilgimiz olmadığı için daha sonra basını ve kamuoyunu aydınlatacağımızı bildirmiştik.

Ağabeyimiz Osman Karahan’ın Baas güçleri tarafından Suriye’de şehit edildiği haberi artık kesinlik kazanmıştır. Av. Osman Karahan Suriyeli Müslümanların özgürlük mücadelesine destek vermek için gittiği Suriye’nin Halep şehrinde Baas ve şebbiha çetelerine karşı sürdürülen direniş esnasında Halep’te bir karakolu ele geçirmek amacıyla girdiği çatışmada vurulması sonucunda şehit olmuştur.

Ağabeyimiz Osman Karahan hayatını dünyada ve Türkiye’de haksızlığa ve zulme uğramış Müslümanlara yardım için adamış, hayatını Kur’an ve Peygamberin sünneti doğrultusunda düzenlemiş, mesleğini, kariyerini, malını ve mülkünü hep bu uğurda harcamış değerli bir Müslüman’dır.

Ağabeyimiz Osman Karahan son olarak yine yanı başımızda yer alan Suriye’de meydana gelen zulüm, katliam, tecavüz ve  işkencelere dayanamadığından, Nisa Suresi – 75.ayetinde yer alan “ Size ne oluyor da, Allah yolunda ve ‘Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver’ diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?” hükmüne uyarak, Suriye’deki hak ile batıl arasındaki savaşta hakkın yanında yer almak için Özgür Suriye Ordusu saflarında, mücahitlerin yanında direnişe katılmıştır.

Birkaç gündür yer alan haberlerde başından beri Baas propagandası yapan bazı  yayın kuruluşları ve çevrelerce  terör örgütü üyesi gibi gösterilmeye çalışılması ve şehadetinin mahkum edilmek istenmesi ailesini ve yakınlarını  üzmüştür. Oysa ağabeyimiz pek çokları gibi elde ettiği meselesi kariyeri  öne sürerek kazandığı paralarla yıllarca sefa sürmek yerine, tüm kazancını ve vaktini dünyada ve Türkiye’de zulme uğrayan Müslümanlara vakfetmiş ve en sonunda da hak etmiş olduğu şahadet şerbetini içmiştir.

Ağabeyimiz Osman Karahan uğramış olduğu tüm iftiralara rağmen, hayatını da zulüm gören insanlar uğruna feda ederek ve arkasında onurlu bir hayat ve  tertemiz bir geçmiş bırakarak ahiret yurduna göç etmiştir. Biz aile olarak ağabeyimizle gurur duyuyor, Allah ve mazlumlar için canını vermiş bir şehidin yakınları olmanın şerefini yaşıyoruz. Ağabeyimiz arzuladığı şehadete kavuşmuştur. İnşallah 17 aydır İslam, özgürlük ve onurlu bir hayat için direnen Suriye halkı da bir an önce özgürlüğüne kavuşur. Biz Şehit Osman Karahan’ın ailesi olarak Türkiyeli Müslümanları Suriye konusunda yapılan kara propagandalara aldırmadan bu kutlu mücadeleye, asil direnişe destek vermeye çağırıyoruz. Ayrıca kamuoyu şunu da bilmelidir ki Suriye’de her gün katledilen çocukların, kadınların, gençlerin bizim gözümüzde ağabeyimiz Osman Karahan’dan hiçbir farkı yoktur. Bizler Müslüman’ız, Allah’a aidiz ve vakti geldiğinde de tekrar ona döneceğiz.   

NOT: Bu cuma günü şehit ağabeyimiz Osman Karahan ve diğer Suriyeli şehitleriz için Fatih Camii’nde cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Şehidimize olan vefa borcunu yerine getirmek isteyen duyarlı tüm Müslümanlar davetlidir.  

İlgili Haberlerimiz:

Suriye Şehidimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Çağrı

Osman Karahan Halep’te Defnedildi

Av. Osman Karahan Halep’te Şehit Düştü!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum