1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Ortak Paydanın Lokomotifi’ni Oluşturacak Kadro
‘Ortak Paydanın Lokomotifi’ni Oluşturacak Kadro

‘Ortak Paydanın Lokomotifi’ni Oluşturacak Kadro

‘Türkiye ittifakı’ vurgusu ve oluşan direnci değerlendiren Kenan Alpay, ‘ortak payda’nın lokomotifini oluşturacak kadronun Bahçeli, Çiller, Ağar gibilerinin değil Davutoğlu, Gül, Babacan gibi isimlerin olması gerektiğine dikkat çekiyor.

03 Mayıs 2019 Cuma 12:52A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı yazısı şöyle:

Son iki haftamız “kızgın demiri soğutma ve Türkiye İttifakı” çıkışının Devlet Bahçeli’yi üzmeye matuf, MHP’yle kurulan Cumhur İttifakı’nı tedirgin edecek bir alternatif arayışı olmadığını, asla olamayacağını uzun uzun izahları dinlemekle geçti neredeyse. Hatta öyle şeyler söylendi ki; tarih boyunca Cumhur İttifakı’nın misli menendi bulunmayan bir model olduğunda başlanıp ortada siyasi manada seçime veya koalisyona yönelik hiçbir projenin zinhar akıllara bile gelemeyeceğine dair teminatlar verildi.

Yanlış anlamıyorsam epey bir zamandır Hükümeti destekleyen medya organlarında Cumhur İttifakı’nı destekleme yönündeki söylem ve duruşlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti temsilcilerinden daha ziyade Bahçeli ve MHP sözcülerinin söylem ve duruşları daha çok öne çıkıyor, belirleyici oluyor. Tabii, daha güçlü ve kitleleri etkilemek bakımından mesajlar Bahçeli ve MHP sözcülerinden geliyorsa yapacak bir şey yok. Ancak ölçüsüz ve günü birlik derme çatma planlar dâhilinde öne çıkarılan bu söylem ve mantık içinde sonuçları ağır olabilecek birkaç stratejik mahsur barındırıyor. (…)

Yazının devamı >>>