1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde BM Misyonu Protesto Edildi
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde BM Misyonu Protesto Edildi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde BM Misyonu Protesto Edildi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) esnaf, BM İstikrar Misyonunu protesto amacıyla kepenk kapattı.

25 Ekim 2016 Salı 12:34A+A-

Ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonunu (MINUSCA), sivillere yönelik şiddet olaylarına karşı işlevsiz kalmak ve tedbir almamakla suçlayan Orta Afrikalılar, sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine başkent Bangui'de kepenk kapatma eylemi yaptı.

Katılımın yoğun olduğu eylem nedeniyle toplu taşıma araçları da ulaşıma ara verdi.

Sivil toplum kuruluşu mensubu Gervais Lakosso, MINUSCA'nın görevden ayrılması için imza kampanyası başlattıklarını ve şu ana kadar 30 bin imzaya ulaştıklarını bildirdi.

Lakosso, ülkede güvenliği sağlamak ve sivilleri korumak amacıyla hükümetin yeni bir strateji belirlemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Simplice Mathieu ise hafta sonu yaptığı açıklamada, halktan, siyasi aktörler tarafından yönlendirilen sivil toplum kuruluşlarının çağrısına uymamalarını istemişti.

Uzun süre siyasi krize sahne olduktan sonra bu yıl başındaki devlet başkanı seçimiyle sükunetin sağlanabildiği OAC'de şiddet olayları son birkaç haftada yeniden görülmeye başlandı.

Müslüman Seleka grubunun, Aralık 2012'de yönetime karşı ayaklanmasıyla ülkede siyasi kriz çıkmış, Hristiyan anti-Balaka ile Seleka üyeleri arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmişti.

Ülkede 14 Şubat'ta yapılan devlet başkanı seçiminin ikinci turunu Faustin Archange Tuadera yüzde 62,69 oyla kazanmıştı.

AA 

HABERE YORUM KAT