1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘Operasyonumuza İşgal Derseniz, Kapıları Açar 3.6 Milyon Mülteciyi Size Göndeririz’
‘Operasyonumuza İşgal Derseniz, Kapıları Açar 3.6 Milyon Mülteciyi Size Göndeririz’

‘Operasyonumuza İşgal Derseniz, Kapıları Açar 3.6 Milyon Mülteciyi Size Göndeririz’

Fırat’ın doğusuna yönelik harekattan ötürü Türkiye’ye tehditlerde bulunan AB’ye cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Operasyonumuza işgal derseniz, kapıları açar 3.6 milyon mülteciyi size göndeririz” dedi.

10 Ekim 2019 Perşembe 16:23A+A-

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nce sınır ötesine yapılan Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci günü açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) yetkililerine seslenerek "Kendinize gelin; operasyonumuzu işgal hareketi olarak nitelerseniz işimiz kolay, kapıları açar 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" dedi.

Erdoğan, Suriye toprakları üzerinde onlarca yabancı gücün şu dönemde adeta cirit attığını belirterek "Türkiye'nin terör yapılanmasını engellemek için başlattığı bu harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti'nin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan özellikle AB, Mısır ve Suudi Arabistan yetkililerine sert mesajlar gönderdi. Türkiye Cumhurbaşkanı harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz diyerek, "Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Siz önce bunun hesabını verin. Yemen'i yerle yeksan ettiniz. Bizim Suriye'nin birliği için attığmız adımda siz bize laf edemezsiniz. Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan Mursi'yi mahkemede çırpınarak ölmesine sen neden oldun. Sisi kınamış, kınasan ne yazar kınamasan ne yazar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan tüm hedeflerinin Suriye'yi işgale çalışan DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütleri olduğunu belirterek "Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok." dedi.

Erdoğan konuşmasına "Ülkemizde 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı var. Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olan 3 milyar euroyu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi? 40 milyar doları biz harcadık. O kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz 63'ten bu yana bizi oyaladınız." diye devam etti.

"Son 4 yılda 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'nı Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunma amacıyla yaptıklarını belirtti. Erdoğan, "Tehditleri kaynağında kurutmak üzere harekete geçtik. Son 4 yılda 7 bin 500 sınırlar içinde toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. PKK'nın YPG'nin bu işgalini görmeyenler bizim Suriye'nin birliği için attığı adıma laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ'a karşı verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi? Bunlar sadece kendi ülkelerinden Suriye'ye DEAŞ'ı ihraç ettiler. Fransa'dan DEAŞ Suriye'ye geldi, Almanya'dan geldi, Hollanda'dan geldi ve biz 5 bin 500 DEAŞ'lıyı geldikleri yerlere gönderdik. Bunlar dürüst değil. Bunlar sadece laf üretiyorlar. Biz ise iş üretiyoruz. Farkımız bu. Şu anda DEAŞ'a PKK'ya YPG'ye karşı bu mücadeleyi tüm onurumuzla sürdürüyoruz." dedi.

"300 bin Kürt hala misafirimiz, ABD ve AB bunu görmüyor"

Erdoğan, Suriye'deki rejimin, IŞİD'in ve PKK/PYD'nin zulmü yüzünden Suriyelilerin evlerini terk ettiklerinin altını çizerek, "Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptık. Biz Kürtlere karşıymışız. Şu anda sadece Kobani'den gelen 300 bin Kürt hala ülkemizde misafirimiz olarak yaşamaktadır. ABD bunu görmez, AB bunu görmez. Biz kime neyi anlatacağız? Parlamentoda terör örgütüne dayayan bir grup var, onlar zaten gözleri var görmez. 3 milyon Suriyeliye de kendi toprakları içinde gereken yardımları yapıyoruz."dedi.

"Terör örgütleri NATO üyesi Türkiye'ye saldırırken buna sessiz kalamazsınız"

Erdoğan konuşmasında NATO üyesi ülkelere de seslendi. Erdoğan sınır ötesi harekatın altında terör devletini engellemek olduğunu belirterek, "Buradan tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum. Başta ABD. Biz Türkiye'yiz. Biz NATO üyesi ülkeyiz. 5. maddeyi gayet iyi biliyorlar. Terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken siz buna sessiz kalamazsınız. NATO ülkeleri içinde NATO'ya karşı olan edinimlerini yerine getiren ülkelerden biri Türkiye'dir. Siz Türkiye'yi birkaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Buna eyvallah edemeyiz. Bunun da gereğini yapmaya mecburuz." diye konuştu. (Euronews)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum