1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ölçüsüz ve abartılı söylemlere bir örnek daha!
Ölçüsüz ve abartılı söylemlere bir örnek daha!

Ölçüsüz ve abartılı söylemlere bir örnek daha!

Abartılı söylemlerle dini ilkeler politik tartışma malzemesine dönüştürülmemeli!

30 Aralık 2021 Perşembe 16:36A+A-

HAKSÖZ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa AK Parti İl Başkanlığı toplantısında yaptığı konuşma esnasında tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Ekonomi konusunda atılan adımların “nass” üzerinden topluma anlatılmaya çalışılması çok büyük problemlere sebep olabilecek bir konu. Ortaya çıkabilecek problem ekonomik krizden bile daha kötü olabilir. Zira bu durum insanların dini kavram ve hassasiyetlere karşı zaman içerisinde körleşmesine vesile olabilir. Bu durumun bir benzeri daha yaşandı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da yaptığı konuşmada ölçüsüz ve abartılı söylemlerde bulunuyor. İçişleri Bakanı’nın sözleri şöyle: “Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır.” 

İçişleri Bakanı bu sözleri o anki heyecanla mı yoksa başka bir şeyi kast ederek mi söyledi bilmiyoruz. Ancak Süleyman Soylu’ya ait olan ve üç defa tekrarlanan “Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır.” ifadelerinin yenilir yutulur şeyler olmadığı aşikar!

Allah'ın izni ve yardımıyla yapıyoruz” demek başka “Allah yaptırıyor” demek bambaşka! Abartılı söylemlerle dini ilkeler politik tartışma malzemesine dönüştürülmesinin kimseye bir faydası olmuyor. Üstelik bir de bize ait olan kavram ve ilkeler anlamını kaybetmiş oluyor! Bu sebeple Süleyman Soylu’nun maksadını aşan ifadeleri sebebiyle izahat vermesi kendisi için daha faydalı olacaktır!

HABERE YORUM KAT

13 Yorum