1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Olacak Şey Değil! Cumhuriyet ‘Terörist’lere Yardımı Savunmuş!
Olacak Şey Değil! Cumhuriyet ‘Terörist’lere Yardımı Savunmuş!

Olacak Şey Değil! Cumhuriyet ‘Terörist’lere Yardımı Savunmuş!

​​​​​​​Cumhuriyet’in Esed bombardımanından sığındıkları sınır bölgesinde korkunç şartlarda hayat mücadelesi veren Suriyeli çocuklara yardım ulaştırılmasını olumlayan haberi şaşırttı!

16 Şubat 2020 Pazar 21:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Haberleriyle, köşe yazılarıyla Esed’in sözcülüğünü üstlenmiş görünen yayın organlarından biri konumundaki Cumhuriyet gazetesinin bugün yer verdiği bir haber büyük şaşkınlık yarattı. Haberde insanlık dışı şartlarda hayata tutunma mücadelesi veren Suriyeli çocuklara Türkiyeli bir yardım kuruluşu tarafından uzatılan yardım eli övülüyordu.

Şaşırmamak mümkün değildi çünkü Cumhuriyet, diğer sol-Kemalist yayın organları gibi Esed, Rusya ve İran’ın vahşi bombardımanından kaçıp daha güvenli buldukları Türkiye sınırına yakın kamplarda çok zor şartlara mahkum edilen göçmenlerin maruz kaldıkları zulme bugüne kadar tümüyle kör kalmıştı. Dahası, hiçbir biçimde muhacirlerin yaşadıkları sıkıntıyı görmediği gibi, hatta rejimin saldırılarını ‘teröre karşı operasyon’ adı altında meşrulaştıran bir tutum içindeydi.  

Kısa bir süre önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun da terörist ilan ettiği Türkiye sınırına yığılan Suriyeli mazlumların içler acısı halleri karşısında Cumhuriyet’in bu ‘ilginç’ haberi umarız insanlık değerlerinin hatırlanmaya başladığının bir göstergesi olur! 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT