1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Öğrenciler tarikatlara mahkûm ediliyor" mu demiştiniz?
"Öğrenciler tarikatlara mahkûm ediliyor" mu demiştiniz?

"Öğrenciler tarikatlara mahkûm ediliyor" mu demiştiniz?

Sol-Kemalistler İslami STK’lara ait yurtları hedef alırken kimleri ön plana çıkartıyorlar?

25 Eylül 2021 Cumartesi 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

“Barınamıyoruz” eylemleriyle başlayan öğrenci yurdu tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, eyleme katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yaşamadığını söyleyerek politik bir tavır alış olduğunu kast etti. İçişlerinin yaptığı açıklama herkesi ikna etmeyebilir tabi ki…

Barınamıyoruz eylemlerinin öncesinde ise öğrenci yurtlarının yetersizliği üzerine başlatılan tartışmada KYK yurtlarının kontenjan sıkıntısına dikkat çekilmişti. Resmi makamlar bu durumu da reddederken AK Partili belediyeler de konu hakkında çalışma başlattıklarını duyurdu.

KYK yurtlarının yetersiz olduğu iddia eden CHP-İYİ Parti yetkilileri ve sol tandanslı yayın organları hep bir ağızdan konuyu İslami STK’ların yurtları üzerine çekmeye çalıştı. Durmaksızın propagandası yapılan bu husus üzerinden KYK yurtlarının bilerek yetersiz olduğu zira öğrencilerin “tarikat-cemaat” yurtlarına yönlendirilmek istendiği işlendi.

 

Geçtiğimiz gün Sözcü tarafından “Tarikat ve cemaatler yurtların 50 bin yatak kapasitesini ele geçirdi” başlıklı haberle tekrar gündem edilmeye çalışılan bu iftira büyük bir tutarsızlık içeriyor.

3-170.jpg

 

Sözcü ve Cumhuriyet başta olmak üzere sol-Kemalist birçok site aynı haberi geçti. Alevi derneklerinin öğrencilere ev sahipliği yapacağını söyleyen haberler bu siteleri şenlendirdi…

1-202.jpg

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: Cemevlerinin kapılarını öğrenciler için açıyoruz”, “Alevi Vakıflar Federasyonu: 73 cemevini öğrencilere tahsis ediyoruz” başlıklı haberle verilen müjdeler yaklaşık bir haftadır “öğrenciler tarikatlara-cemaatlere mecbur bırakılıyor” diyerek feryat edenlerin içine düştükleri tenakuzu gösteriyor! 

Demek ki mesele öğrencilerin yurt sorunu değil politik avantaj elde etmek adına yalanlarla suni gündem oluşturmakmış… Cemevlerinin "tarikat yurtlarında" kalanlara iyi uykular!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum