1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Oğlumuzun Geri Dönmesi İçin Bedel Ödeme Vakti Geldi"
"Oğlumuzun Geri Dönmesi İçin Bedel Ödeme Vakti Geldi"

"Oğlumuzun Geri Dönmesi İçin Bedel Ödeme Vakti Geldi"

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın elinde esir olan işgal subayı Hedar Goldin'in ailesi, oğullarının ailesine geri dönmesi için gerekli bedelin ödenmesi çağrısında bulundu.

12 Mayıs 2016 Perşembe 22:09A+A-

İşgal rejimi televizyonu 10'uncu kanalı, Hedar Goldin'in ailesinin "Oğlumuzun esaretini bitirmenin ve ailesine geri dönmesi için Hamas'a karşılığının ödenmesinin vakti geldi. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz" dediğini aktardı.

Esir işgal subayı Hedar Goldin'in annesi, ölülerin geride bırakılmasının yasaklanmasından sonra kaybolan işgal askerlerinin geri getirilmesi için işgal rejiminde kampanya başlatıldığını söyledi.

İşgal ordusu, 2014 yazında Gazze Şeridi'ne açtığı savaş sırasında subaylarından Hedar Goldin'in kaybolduğunu ilan ederken, Filistin direnişi Goldin ile ilgili herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, yaklaşık bir ay önce yayınlanan bir video kaydında dört işgal askerinin direnişin elinde olduğunu söylemiş fakat akıbetleri hakkında açıklama yapmamıştı.

El-Kassam Tugayları, esir işgal askerleri ve akıbetleri hakkında bilgi vermek için Gilad Şalit'in serbest bırakıldığı takas anlaşmasıyla serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan esirlerin salıverilmesini şart koşuyor.

FİEM

HABERE YORUM KAT