1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan’dan “Açlık Grevine Son” Mesajı
Öcalan’dan “Açlık Grevine Son” Mesajı

Öcalan’dan “Açlık Grevine Son” Mesajı

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

17 Kasım 2012 Cumartesi 19:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mehmet Öcalan, bugün İmralı’da abisi ve PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. Adadan dönüşünde yaptığı görüşmeye ilişkin, şu bilgileri verdi:

“Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi.”

Ağabeyimin çağrısı şöyle:

“Açlık grevine girenler dışarıdakilerin yapması gereken işi ve sorumluluğu kendi üzerlerine almışlardır. Dışarıdakiler, kendi görev ve sorumluluklarını zaten zor şartlarda olan, hasta olan, dört duvar arasındaki tutsaklara yüklemesinler. Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler.”
 

 

BDP’nin İlk Tepkisi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın çağrısını değerlendirdi.

Demirtaş, Öcalan'ın açlık grevleriyle ilgili çağrısının dikkate alınmasını temenni ettiğini söyledi.

Demirtaş, gelişmenin kendilerinin bilgisi ve desteğiyle gerçekleştiğini belirterek, DHA'ya şu açıklamayı yaptı:

"BU ÇAĞRI SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

"Bu çağrının bundan sonraki sürecin önünü açacağını ve tecridi tümden kaldıracağını umuyoruz. Tecridin tümden kaldırılması için bir kapıyı aralaması lazım. Kürt sorununun çözümünün diyalog ve müzakere ile çözülmesi gerekir.

Şu anda Diyarbakır'da milletvekillerimiz cezaevinde tutuklu arkadaşlarla bu çağrıyı paylaşacaklar. Tutuklu arkadaşlarımızın kararlarının bu çağrıyı olumlu şekilde olmasını umut ediyoruz. Umarız ki bu gecenin sonunda bu iş bir sonuca bağlanacak."

HABERE YORUM KAT