1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Öcalan'a çiçek uzatanların PKK hesabı sormaya hadleri ve hakları yok!"
"Öcalan'a çiçek uzatanların PKK hesabı sormaya hadleri ve hakları yok!"

"Öcalan'a çiçek uzatanların PKK hesabı sormaya hadleri ve hakları yok!"

Ahmet Davutoğlu, Doğu Perinçek'in Uygur Müslümanları hakkındaki yalanları hakkında açıklamada bulundu.

17 Aralık 2020 Perşembe 15:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası ortak basın açıklaması gerçekleştiren parti liderleri siyasilerin bu süreçte ortak istişare gerçekleştirmesinin önemine dikkat çektiler.

Geçmişte PKK kamplarını ziyaret ettiğini söylediği Doğu Perinçek’in PKK ile olan ilişkisini izah etmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, Perinçek’in Uygur Müslümanları hakkında dile getirdiği yalanlar hakkında şunları söyledi:

“Doğu Perinçek, Öcalan’a çiçek vermiş birisidir”

“Doğu Perinçek PKK'nın en fazla terör eyleminde bulunduğu ve vatandaşlarımızı katlettiği bir dönemde gidip Öcalan'a yurt dışında çiçek vermiş biridir. Bunların bizim karşımıza geçip de PKK hesabı sormaya hadleri, hakları yok. Bizim mazimiz de temizdir. Gelecek Partisi iktidarında teröre nefes aldırmayız ama hiçbir vatandaşımızın siyasi tercihi dolayısıyla ötekileştirilmesine, dışlanmasına izin vermeyiz. Siyasi mücadeleyi de siyasi alanda yaparız.”

“Milliyetçiler Çin zulmüne sessiz

“Çin bugün milyonlarca soydaşımızı dininden, Türkçesinden dolayı, sadece "Selamun Aleyküm" dediği için terörist ilan ediyor. Türkiye'de içeride milliyetçilik taslayan Sayın Cumhurbaşkanı da Bahçeli de sessiz. Çin'in zulmüne sessizler, Çin'in Türkiye'deki sözcülüğünü yapan bir partinin peşine takılmışlar bizim de mazlum kitlelere sessiz kalmamızı bekliyorlar. 'Kimsesizlerin sahibi' diye yola çıkan Sayın Cumhurbaşkanı'nın aylardır Uygur Türkleri ile ilgili tek bir söz sarf etmemesinin, Bahçeli'nin niye BM'de 38 ülkenin imza attığı bir metne Türkiye imza atmadı diye hesap sormamasının hesabını da millet onlardan sorar.”

Parti kapatma bir yöntem olarak benimsendiğinde vakit sadece o partiyi yönetenler değil, o partiye oy verenler de cezalandırılmış olduğunu da vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu’na iadeyi ziyarette bulunacaklarını belirtmesinin ardından basın açıklaması sonra erdi.

 

HABERE YORUM KAT