1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan: İnmek İsteyen Çocukları Bırakın!
Öcalan: İnmek İsteyen Çocukları Bırakın!

Öcalan: İnmek İsteyen Çocukları Bırakın!

Öcalan'ın, PKK'ya katılan çocuklara silah verilmemesini ve kalmak istemeyenlerin de derhal gönderilmesini istediği belirtildi.

03 Haziran 2014 Salı 09:58A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde, PKK’nin dağa götürdüğü çocuklarının bırakılması için oturma eylemi yapan ailelerin umutlu bekleyişi sürerken, Öcalan’ın inmek isteyen çocukların gönderilmesini istediği belirtildi.

Belediye ekiplerinin uzaklaştırmak için türlü yollara başvurduğu acılı annelere İmralı'dan destek geldiği, bu mesajı ise doğrudan Kandil’e ulaştırıldığı öğrenildi.

ÇÖZÜM İÇİN ADIMLAR KARŞILIKLI GELECEK

PKK lideri Abdullah Öcalan’dan kendisini önceki gün ziyaret eden HDP heyetine, ‘Çözüm Süreci’ kapsamında atılacak adımlara ilişkin önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da Çözüm Süreci’ne ilişkin yapılacakları ‘Takvime bağlı adımlar’ olarak nitelendirmesi sonrasında İmralı’ya giden HDP heyetine Öcalan’ın “Bu sefer adımlar karşılıklı gelecek. Bir demokratikleşme paketinden farklı olarak, hükümet belli bir takvime bağlı olarak atacağı adımlara karşı, biz de bir adım atacağız” çerçevesinde bir değerlendirme yaptı.

YASAL ÇERÇEVE GELİYOR

Edinilen bilgilere göre, devlet heyeti aracılığıyla kendisine iletilen hükümetin atmayı planladığı adımlar hakkında heyeti bilgilendiren Öcalan’ın, “Sürece ilişkin yasal çerçeve, PKK’nin dağ kadrosunun büyük bir bölümünü de kapsayacak şekilde, demokratik siyasetin önünü açacak yasal bir düzenleme, hasta mahkûm ve hükümlülerin tahliyesine olanak tanıyan düzenleme, Terörle Mücadele Yasası’nın yeniden ele alınması” konularında hükümetin adım atmaya hazırlandığını belirttiği öğrenildi.

Öcalan’ın “Hükümet bu adımları attıkça, çözüm sürecini başlatan dönemdeki gibi biz de yeni adımlarla karşılık vereceğiz. Karşılıklı güvene dayalı adımlarla süreci yürüteceğiz” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

ÇOCUKLARIN İNİŞİNE İMKÂN TANINMALI

Öcalan’ın “Dağa çıkan çocuklar, aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu kamu görevlilerinin kaçırılması, yol kesmeler” gibi başlıklara ilişkin de genel bir değerlendirme yaptığı vurgulandı. Kamuoyuna yapılan açıklamada yer verilmeyen Öcalan’ın tavsiyelerinin doğrudan Kandil’e iletileceği kaydedildi. Süreci tehlikeye atacak adımlardan kaçınılması gerektiği uyarısında bulunan Öcalan’ın çocuklarla ilgili olarak da “Kesinlikle ellerine silah verilmemeli, çatışma bölgelerinden uzak tutulmalı. İsteyenler aileleriyle görüştürülmeli. Aileleriyle görüşmeleri sonrasında dağda kalmak istememeleri halinde inişlerine imkân tanınmalı” dediği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT