1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Obama Yönetimi: Üzgünüz ve Pişmanız
Obama Yönetimi: Üzgünüz ve Pişmanız

Obama Yönetimi: Üzgünüz ve Pişmanız

Obama yönetimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu 62 Esed rejimi askerinin ölmesine ilişkin, vurulan hedeflerin IŞİD hedefi sanıldığını, üzgün ve pişman olduklarını bildirdi.

18 Eylül 2016 Pazar 13:14A+A-

AA’da yer alan habere göre, Obama yönetimi adına konuşan üst düzey bir yetkili, ABD önclüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu 62 Esed rejimi askerinin ölmesinden “üzüntü ve pişmanlık” duyduğunu bildirdi.

Obama yönetiminden gelen açıklamadan saatler önce de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin Deyr ez-Zur kentinin güneyinde Esed rejimine ait bir askerî üssün vurulmasıyla ilgili yazılı açıklama yapmıştı.

Açıklamada, vurulan yerlerin IŞİD hedefi sanılarak vurulduğu söylenmiş ve Esed rejimi unsurları olduğu bilinen bir hedefin vurulmayacağı ifade edilmişti. (Tıklayın: ABD: Esed Güçlerinin Vurulması Kazaydı)

Dün sabah saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, Deyr ez-Zur havaalanının yakınlarına yapılan hava saldırısının koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildiğini söylemişti. Konaşenkov, Esed rejimi yetkililerinin kendilerine verdiği bilgiye göre saldırıda 62 rejim askerinin öldüğünü ve 100’den fazla askerin de yaralandığını bildirmişti. (Tıklayın: ABD Esed Güçlerini Vurdu, 62 Esed Askeri Öldü)

HABERE YORUM KAT