1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusret Cephesinden Esed Rejimine Yalanlama
Nusret Cephesinden Esed Rejimine Yalanlama

Nusret Cephesinden Esed Rejimine Yalanlama

Suriye'de Esed'e karşı direnen küresel cihad yanlısı Nusret Cephesi, Şam saldırılarını üstlendiğine dair haberleri yalanladı.

15 Mayıs 2012 Salı 13:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz günlerde Şam'da art arda meydana gelen iki ayrı patlamada 55 kişi ölmüş; Suriye rejimi muhalifleri suçlayarak "terör" propagandası yapmıştı. Suriye muhaliflerinin olayı üstlenmemesi ve Esed güçlerinin provokasyonu olarak nitelemesinin ardından Esed rejimi saldırıyı selefi grupların üzerine yıkmıştı. Nusret Cephesi tarafından üstlenildiğini iddia eden Suriye rejimine Nusret Cephesinin kendisinden yalanlama geldi.

Nusret Cephesi açıklamada saldırıyı üstlenmediklerini, Esed rejiminin dezenforme çabalarının başarılı olamayacağını ifade etti.

***

İşte PressMedya tarafından çevirisi yapılan açıklama:

Allah’a hamd onun güzide elçisi Muhammed (SAS)’e salat ve tüm inananlara selam olsun.

Geçtiğimiz günlerde Şam’da meydana gelen çifte patlamalarla alakalı açıklamamızdır.

Şam’da 10 05 2012 tarihinde istihbarat binalarını hedef alan saldırıları Cephetun Nusra’nın yaptığı ya da üstlendiği yönünde televizyonlarda, ana akım medyasında ve birçok internet haber kaynağında iddialar çıkmıştır. Bizler Nusret Cephesi medya kolu  olarak bu saldırılarla alakalı herhangi bir açıklama ya da üstlenme yapmadığımızı, saldırıları bizim birliklerimizin yaptığına dair medyada çıkan sahte görüntüleri de reddettiğimizi açıkça ilan ederiz.

Saldırılardan sonra alakamız olmayan bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapma gereği hissetmedik. Ancak konunun medyada tartışılıp suçlamalarında Cephe’yi hedef aldığını görünce konu hakkında birkaç meseleye de dikkat çekecek bir tekzib yayınlamayı uygun bulduk.

1- Nusret Cephesi’nin enformasyon merkezi Minaretul Beyda (Beyaz Minare) isimli medya merkezimizdir ve sadece bu medya kolunun yayınları Nusret Cephesi’nin resmi görüşüdür. Bize ait herhangi bir askeri ya da sivil yetkiliden patlamaların üstlenildiğine dair en ufak bir açıklama ya da ima yapılmamıştır.

2- Saldırıları üstlendiğimize dair yapılan sahte açıklama bildirisinin numarası 4 olarak belirtilmiştir. Oysa Nusret Cephesi olaydan önce 7 numaralı bildirisini yayınlamıştır. Buradaki çelişkiye kamuoyunun dikkatini çekeriz.

3- Saldırıları üstlendiğimize dair yayınlanan düzmece açıklama üslubu bizim daha önce yaptığımız ve kullanıyor olduğumuz açıklama metoduna uymamaktadır. Ayrıca olayı üstlendiğimize dair yapılan sahte ses kaydı hareketimizin lideri Ebu Muhammed El Cevlani’nin sesi değildir.

4- Beyaz Minare enformasyon kolumuz bize ait açıklamaları video yayını şeklinde duyurmaktadır.

5- Minaretul Beyda operasyonlara dair açıklamalarını operasyonun amacı, tarzı, hedefi, nasıl düzenlendiği gibi konulara dair ayrıntılı bilgiler vererek yayınlamaktadır.

Son olarak saldırıları üstlendiğimize dair yapılan iddialar ve açıklamalar ne üslup olarak ne de içerik olarak bizi temsil etmemekte ve metodumuzla da uyuşmamaktadır. Nusret Cephesi saldırılarla alakası olduğuna dair ya da olayla alakalı bilgi veren hiçbir açıklama yayınlamamıştır.

Allah işleri sonuca ulaştırandır ancak insanların çoğu bunu anlamazlar.

Şam Halkının Kurtuluşu İçin Nusret Cephesi, Enformasyon Bölümü

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum